To je to što me zanima!

'Cijepljenje preko reda? Tu ima i više od moralne odgovornosti'

Ako je Ministarstvo sastavilo određeni plan i redoslijed cijepljenja, onda se toga trebalo i držati. Ako je to prekršeno, onda je pitanje radi li se tu samo o moralnoj odgovornosti ili i šire, rekao je Grbin
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u petak kako, u slučaju da je nečijim cijepljenjem preko reda prekršen zakon, odgovornost ne može biti samo moralna te je pozvao mjerodavne državne institucije da to istraže.

POGLEDAJTE VIDEO: Alemka Markotić

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na predstavljanju Gorana Kušeca kao kandidata za osječkoga gradonačelnika Grbin je odgovarao na pitanje novinara o cijepljenju preko reda rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa i tvrdnjama kako će se svi koji su to učinili morati suočiti s moralnom odgovornosti.

NASTAVAK ČISTKE 'Organizacije SDP-a u Zagrebu prožete su klijentelizmom i sukobima, nužne su promjene'

- Ako je Ministarstvo zdravstva sastavilo određeni plan i redoslijed cijepljenja, onda se toga trebalo i držati. Ako je to prekršeno, onda je pitanje radi li se tu samo o moralnoj odgovornosti ili ta odgovornost može biti i šira - istaknuo je Grbin.

DALIJA OREŠKOVIĆ: 'Tražimo ostavke ključnih ljudi zbog prekorednih cijepljenja'

Smatra kako poruka nije dobra i da mjerodavno ministarstvo mora osigurati cjepivo za sve građane. Podsjetio je kako je, prilikom rasprave u Hrvatskome saboru, od ministra Vilija Beroša zatražio da mu jasno odgovori na pitanje imamo li plan B ako Europska komisija ne uspije osigurati dovoljno cjepiva za sve građane Europske unije.

GRBIN O RASPUŠTANJU 'Neki u zagrebačkoj organizaciji su pogledavali prema Bandiću'

- Očito da plan B nemamo, a da niti plan A ne funkcionira kada se pojedinci mogu cijepiti mimo redoslijeda koji je napravilo Ministarstvo zdravstva - ocijenio je predsjednik SDP-a.

Istaknuo je kako "treba provjeriti što se tu dogodilo i osigurati da se to u budućnosti ne događa". 

- Očito je netko prekršio redoslijed cijepljenja. Nije to samo odgovornost osoba koje su se cijepile, već i onih koji su im to omogućili, pa stoga tražim da ministarstvo, a po potrebi i druga državna tijela, istraže što se tu dogodilo i ako je prekršen zakon - onda odgovornost ne može biti samo moralna - poručio je Grbin.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Zeleno plavetnilo 13.02.2021.

    Uvijek se  svinjama  bacao  višak hrane. . .

  • stellio 13.02.2021.

    Samo floskule iz Vaših usta , još će mo žaliti za Berom!

  • 13.02.2021.

    Moralna odgovornost koja ne postoji već 30 godina nas je i dovela tu gdje jesmo, na dno. Primjenjujte konačno konkretnu i jasnu odgovornost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare