News

Komentari 55

'Organizacije SDP-a u Zagrebu prožete su klijentelizmom i sukobima, nužne su promjene'

'Organizacije SDP-a u Zagrebu prožete su klijentelizmom i sukobima, nužne  su promjene'

Na sjednici Predsjedništva SDP-a u četvrtak kasno poslijepodne raspuštena su vodstva mjesnih organizacija u Zagrebu, jer vodstvo stranke želi na izbore izaći čista obraza...

Predsjedništvo SDP-a je sukladno odlukama s prethodne sjednice raspustilo mjesne organizacije s područja gradske organizacije SDP-a Grada Zagreba, priopćeno je s Iblerovog trga nakon online sjednice u četvrtak kasno poslijepodne. 

- Kao što je predsjednik SDP-a Peđa Grbin više puta naveo, gradska organizacija SDP-a u Zagrebu ne funkcionira već neko vrijeme, prožeta je sukobima i klijentelizmom, zbog čega je bilo potrebno provesti odlučne promjene nužne za jačanje organizacije i vraćanje povjerenja građana, kako bi na izbore izašli čista obraza i otvorena srca i omogućili pozitivne promjene koje su Zagrebu nužno potrebne - poručili su iz SDP-a. 

Za zagrebačke mjesne organizacije bit će imenovani povjerenici. Podsjetimo, raspuštena su vodstva mjesnih organizacija u Zagrebu jer s u bili povezani s bivšim rukovodstvom ili neizravno s Milanom Bandićem.

Članovi Predsjedništva SDP-a na sjednici su raspravljali i o situaciju u Splitu, gdje za gradonačelnika planiraju kandidirati mladog i široj javnosti nepoznatog Antu Franića. On se u SDP upisao prije samo nekoliko godina, odnosno nakon odlaska Ive Baldasara. SDP-ovci kažu da je Franić predstavnik nove generacije obrazovanih i urbanih splitskih SDP-ovaca koji iza sebe nema repova. Uvjereni su i da će Splitu donijeti potrebnu promjenu.  

Predsjedništvo SDP-a početkom veljače raspustilo je zagrebačku, ali i vukovarska organizacija stranke, a iz stranke je izbačen Željko Sabo

Najčitaniji članci