To je to što me zanima!

Cjepivo za svinjsku gripu stiže početkom listopada

SAD: Cjepivo će biti raspoloživo 3 tjedna ranije nego se očekivalo. Istraživači su objavili kako žure s ispitivanjem koktela lijekova protiv gripe
Vidi originalni članak

Cjepivo protiv gripe H1N1 u SAD-u će biti raspoloživo za tri tjedna, što je ranije od očekivanja, objavio je u ponedjeljak ravnatelj američke epidemiološke službe - Centra za nadzor i prevenciju bolesti (CDC). Frieden je rekao da cjepivo osigurava imunitet od virusa osam do 10 dana nakon primanja. Vijest o cjepivu protiv H1N1, svinjske gripe, dolazi tjedan dana nakon što su istraživači zaključili da će jedna doza cjepiva biti dovoljna za zaštitu od virusa. Zdravstveni dužnosnici u SAD-u pozivaju trudnice, djecu školske dobi i osobe s kroničnim bolestima, kao što su dijabetes, srčane i plućne bolesti, da se obvezno cijepe protiv svinjske gripe. Istraživači su u nedjelju objavili kako žure s ispitivanjem koktela lijekova protiv gripe, kako bi pokušali spriječiti komplikacije kod visoko rizičnih pacijeneta za gripu H1N1, izvjestio je u ponedjeljak list USA Today.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • dbanon_ri 15.09.2009.

    Drž to smeče dalje od mene! Tko zna šta se unutra nalazi! Za 20god će pisat da su našli nuspojave katastrofalnih posljedica!

  • maalica 15.09.2009.

    Ma cjepit ću se drek! Ko zna kakav je otrov tu unutra!

  • boyfromkc 15.09.2009.

    pa kaj nam nisu mogli dati cjepiva odma kad su nam dali i tu bolest vise bi zaradili gamad i nebi bilo mrtvih

Komentiraj...
Vidi sve komentare