To je to što me zanima!

Članica koja ne ispuni kvotu plaća 250.000 € po izbjeglici?

Hrvatska bi, prema posljednjoj donešenoj kvoti, trebala zbrinuti 1245 tražitelja azila koji su došli do Grčke i Italije. Do sada nije primila niti jednu izbjeglicu
Vidi originalni članak

Europska komisija države članice želi natjerati da ispune uvedene kvote za prihvat izbjeglica i to novčanom kaznom od 250.000 eura po izbjeglici, objavio je list Financial Times. Hrvatska bi, prema posljednjoj donešenoj kvoti, trebala zbrinuti 1245 tražitelja azila koji su došli do Grčke i Italije. Do sada nije primila niti jednu izbjeglicu, no prihvat njih 50-ak očekuje se u lipnju i srpnju što je najavio ministar Vlaho Orepić.

Rok za ispunjenje kvota je dvije godine. Prijedlog još nije službeno predstavljen, ali se pretpostavlja, piše Večernji list, da će se iznos 'globe smanjiti' nakon rasprave europskih povjerenika.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • croboy031 05.05.2016.

    orban car

  • biberrr 05.05.2016.

    To je kao kada ti susjed poziva besplatno podstanare u tvoju kuću,a ako odbiješ moraš njemu platiti reket. Jesmo jadni,sa korumpiranim političarima. Milanović je na sve kvote pristao kako bi osigurao pobjedu na idućim izborima,poznato je da su dotepenci velikom većinom glasači ljevice.

  • jozabroz 05.05.2016.

    ma vrlo jednostavno,,))) treba objasnit eu da ne pristajemo,, da izlazimo ako nastave gnjavit,,i nastace situacija ko i s turskom,,dace nam sve samo da se ne otkriju "poslovi" unutar ek..

Komentiraj...
Vidi sve komentare