To je to što me zanima!

Članica Pussy Riota pobjegla iz Rusije unatoč policijskom nadzoru

Marija Aljohina, istaknuta članica ruskog punk rock sastava/aktivističke skupine Pussy Riot pobjegla je iz zemlje unatoč tome što je bila pod policijskim nadzorom, izjavio je njezin odvjetnik u utorak
Vidi originalni članak

Odvjetnik Daniil Berman rekao je za rusku novinsku agenciju Interfax da Aljohina više nije na ruskom teritoriju. Kazao je da ne zna kako je izišla iz zemlje budući da je bila pod stalnim policijskim nadzorom.

UGROZILI RUSKU PREDNOST? Ukrajina potisnula ruske snage u kontraofenzivi kod Harkiva

Po nepotvrđenim izvješćima, Aljohina je napustila svoju zgradu odjevena u uniformu kurirske službe. Ne zna se gdje se trenutno nalazi.

Aljohina je više puta bila na meti ruskog pravosuđa. U rujnu joj je zabranjeno napuštanje doma tijekom noći nakon što je pozvala na prosvjede za oslobađanje ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog.

Sigurnosne službe su od početka godine protiv nje podnijele više tužbi.

PODUPIRU EMBARGO NA NAFTU Ukrajina pozdravila novi stav Njemačke prema Rusiji: Ovo je velika povijesna prekretnica

Godine 2012. Aljohina i još nekoliko članica Pussy Riota postale su poznate nakon performansa u moskovskoj katedrali, kada su tri članice osuđene na po dvije godine zatvora za huliganizam i poticanje na vjersku mržnju.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Dmitar Kralj 11.05.2022.

    Volio bih vidjeti kako bi naša javnost reagirala da se netko odjeven kao krampus popne na oltar u crkvi za vrijeme služenja mise, pusti svoju repersku muziku i počne se kerebečiti i urlati. Kako je samo ta ruska vlast totalitarna? Gdje su tu građanske slobode?

  • antifufica ponosna na antifufanje 11.05.2022.

    oh kako je zlocesta ta rusija, a kgbovac putin jos zlocestiji. ugnjetavaju sve one postene, iskrene i radisne ljude u toj policijskoj drzavi gdje ni goluba pustit ne smijes bez dozvole i kontrole...a kontrola je nesmiljena! kao sto vidimo na primjeru ove jadne ugnjetavane 2pusi rajot" clanice. ona je jadna pjeske presla himalaje i nakon 3 godine pjesacenja uspjela doci do indijskog potkontinenta i tako se spasila od ruskog gulaga. ma svaka cast "pusi rajotu" i njenim clanicama, to je rade končar modernog doba! ;-)

  • 2 x general 11.05.2022.

    baš me zanima tko će putku doći na sprovod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare