To je to što me zanima!

Clinton: 'Sramotno je to što Britanija šuti o miješanju Rusa'

Britansko neobjavljivanje parlamentarnog izvješća o navodnom ruskom miješanju u politiku Ujedinjenog Kraljevstva je "neobjašnjivo i sramotno", rekla je bivša američka predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton
Vidi originalni članak

Ured premijera Borisa Johnsona u Downing Streetu još nije odobrio objavu izvješća parlamentarnog Odbora za obavještajnu službu i sigurnost (ISC) koji su provjerile sigurnosne službe i vjerojatno neće biti objavljen prije izbora 12. prosinca. 

Velika Britanija je optužila Rusiju za miješanje i pokušaj utjecaja na zapadne izbore. Moskva je opetovano odbacila te optužbe i tvrdi da je Zapad zahvatila antiruska histerija. 

ISC je istraživao optužbe o ruskim aktivnostima usmjerenim na Ujedinjeno Kraljevstvo, uključujući na referendum 2016. o članstvu u EU-u kada je Boris Johnson bio glavni zagovarač izlaska Britanije iz Unije. 

KONTROVERZAN ZAKON Rusija od sad može ugasiti internet u cijeloj zemlji ako želi

Clinton, koja je optužila Rusiju za miješanje u predsjedničke izbore 2016. na kojima ju je porazio Donald Trump, kaže da Britanci zaslužuju vidjeti izvješće prije glasanja. 

- Neobjašnjivo je što vaša vlada neće objaviti izvješće o ruskom utjecaju. Neobjašnjivo i sramotno, rekla je Clinton za BBC. 

- Svaka osoba koja glasa u ovoj zemlji zaslužuje vidjeti izvješće prije izbora, dodala je Clinton. 

Zamjenik britanskog ministra financija Rishi Sunak u utorak je rekao da izvješće još nije objavljeno jer treba proći potrebnu proceduru. 

- Potpuno je normalno da izvješća poput ovih prolaze postupak provjere što može potrajati nekoliko tjedana, rekao je Rishi Sunak za ITV. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Smoke_on_the_Water 12.11.2019.

    Ova rospija najradije bi na Ruse bacila sve termo-nuklearne bombe koje SAD ima jer misli da su oni krivi što je poražena i ponižena od Trumpa. Imamo i mi takvu, neku jadranku a sva sreća ta nema nuk_oružje već samo olajava i laprda po N1 televiziji one za koje mislim da su joj krivi za politički debakl onomad "day after yesterday".

  • Stevo_Horvat 12.11.2019.

    Da, sramotno je kako su Rusi i Ukrajinci pomagali Demokratima. Bidenov sin, narkoman, radio je u ukrajinskoj energetskoj kompaniji bez dana prethodnog iskustva. Istražiti i zatvoriti! Lock 'em up!

  • čoviksjuga 12.11.2019.

    Opet ova !?

Komentiraj...
Vidi sve komentare