To je to što me zanima!

CO će isplatiti milijune za Vojkovićev potopljeni brod

Hrvoje Vojković osnovao je tvrtke čije su dvije kočarice bile potonule. Oba broda osigurana su u tvrtki Croatia osiguranje koja će nadoknaditi štetu
Vidi originalni članak

Predsjednik Croatia osiguranja Hrvoje Vojković s komiškim ribarom Pjerinom Ivčevićem osnovao je tvrtke Gatula i Marinero, u čijem su vlasništvu kočarice Marinero 1 i Dupin mali. Oba broda osigurana su u Croatia osiguranju. Dupin mali potonuo je na 140 metara dubine pokraj Komiže prije tjedan dana, dok je Marinero 1 u zaljevu Komiže prije godinu dana potonuo na 80 metara dubine. Kako piše Večernji list, obje su kočarice potonule u dijelu godine kada nema mnogo turista i potencijalnih svjedoka, a pomorci nisu slali ni SOS signal, što izaziva sumnju da su namjerno potopljeni. Nakon što je potonuo Marinero 1, Croatia osiguranje naložilo je vađenje. Platilo ga je četiri milijuna kuna, iako je sama kočarica kupljena za 2,5 milijuna. Osiguranje će vlasnicima platiti i obnovu broda, za koju postoji ponuda viša od tri milijuna kuna. Tako je ukupna šteta oko milijun eura. Vojković je Večernjem potvrdio da je bio suvlasnik tvrtki, ali je iz njih izašao prije tjedan dana.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • plavi cvijet 01.02.2010.

    Takve kombinacije predsjedniku uprave ne bi smjele pasti na pamet, a kamoli sudjelovati udjelom u kapitalu u drugim tvrtkama. Što se sve neće samo sjetiti samo da bi se izvukao novac. Novac \"Croatia osigaranja\" nije vlasništvo uprave i onaj tko s njim ne upravlja kako treba taj je kradljivac. Neka pravosuđe odluči.

  • edinjo 01.02.2010.

    klasična prevara s osiguranjem.

  • mit 01.02.2010.

    lopina

Komentiraj...
Vidi sve komentare