To je to što me zanima!

CO tvrdi: Kredit nije mogao biti određen dva dana prije izbora

Croatia osiguranje reagiralo je u srijedu na napise u medijima o tome kako je tvrtka Coning dobila od njih kredit samo dva dana prije parlamentarnih izbora
Vidi originalni članak

Croatia osiguranje reagiralo je na napise u medijima o tome kako je tvrtka Coning dobila od njih kredit dva dana prije parlamentarnih izbora. 

Kažu kako je dobivanje kredita od Croatia osiguranja relativno dugotrajan proces i da on nije mogao biti odrađen ad hoc dva dana prije izbora, kako se navodi u medijima.

- Naprotiv, u konkretnom slučaju stručne službe Croatia osiguranje poštivale su sve procedure u procesu odobravanja kredita, a vodile su se prvenstveno interesima tvrtke, tj. povećanjem zaračunate premije, tržišnog udjela i profitabilnosti tvrtke. Plasman sredstava osiguran je u cijelosti bankovnom garancijom, kao i svim ostalim elementima osiguranja naplate potraživanja - piše u priopćenju.

Što se tiče izjave Nikole Mijatovića, predsjednika nadzornog odbora Croatije osiguranja koji je medijima rekao kako će o cijelom slučaju raspravljati na sjednici nadzornog odbora kažu sljedeće:

- Sve navedeno bitno je naglasiti i zbog navodne izjave predsjednika Nadzornog odbora Croatia osiguranja prof. dr. sc. Nikole Mijatovića u Večernjem listu od 14. prosinca u kojoj se, unatoč danim izravnim informacijama od Uprave Društva o ključnim činjenicama vezanima uz poslovni odnos s tvrtkom Coning, kao i unatoč mogućnosti traženja detaljnih i sveobuhvatnih informacija o dotičnom slučaju, iznose ocjene kojima se prejudicira da je ponašanje Uprave Društva, u konkretnom slučaju, suprotno zakonu, internim aktima i interesima Društva. Takvim navodno danim ocjenama predsjednika Nadzornog odbora, cijela priča dobiva posebno na težini te se nanosi izravna šteta Croatia osiguranju, kako njenom poslovanju, tako i ugledu među osiguranicima, poslovnim partnerima i ukupnom javnošću - kažu.  

Čačić: Nemam veze s Coningom

Tvrtka Coning se, podsjetimo povezuje s Radimirom Čačićem koji odlučno tvrdi kako nema veze s Coningom.

- Osnovao sam jednu tvrtku (Coning op.a) pred 17 godina. Prenio sam sve vlasničke udjele. Ta tvrtka je digla taj kredit, o kojem se priča, i sve je regularno. Ima bankovnu garanciju i hipoteku koja je 25 puta veća od bankovne garancije i daj Bože kad bi svi tako poslovali. Ti ljudi u Coningu nemaju veze sa mnom - rekao je Čačić.


Idi na 24sata

Komentari 15

  • edigno 14.12.2011.

    samo naprijed Rato, ne osvrći se na gamad!

  • rođo rođin1 14.12.2011.

    sve je meni jasno i sve ja to razumijem,svaka vlada i svaka vlast ima svoju fimi-mediju i bez nje nemože djelovat.svi koji misle da bez neke tamo "fimi-medie"će ova vlada funkcionirat grdno se vara.samo kako kredit može dobit netko tko ima sve račune blokirane i nije kreditno sposoban??????

  • Zdenko Golub 14.12.2011.

    Sve bi bilo u redu samo da svaka pravna ili fizička osoba može dobiti krediz u CO i da Čačić nije poznat od prije po razno raznim aferama, koje nitko nikada nije istražio i polako padaju u zaborav. Antikorupcijski projekt treba nastaviti ne samo na HDZ-u, već i na svim drugim političkim strankama, ali ne samo na strankama već i na svim instancama društva bile one pravne ili fizičke osobe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare