To je to što me zanima!

Čobi je u Pučkoj kuhinji ogulio najskuplje krumpire na svijetu

Ajme logike: Za "zamračivanje" zgrade od 62 milijuna kuna za kaznu je ogulio 4,5 tona krumpira. Ispada da svaki kilogram vrijedi 13.377 kuna. Skupi neki krumpir...
Vidi originalni članak

Petar Čobanković bez pogovora je poslušao Sanaderovu naredbu da Ministarstvo regionalnog razvoja od Mesnica Fiolić kupi famoznu zgradu u Planinskoj po dramatično preuveličanoj cijeni. Proviziju od 17 milijuna kuna Ivo Sanader je navodno strpao u svoj džep, a Čobanković je, zahvaljujući suradnji s DORH-om i iskazanu kajanju, završio na društveno korisnom radu.

Bivši ministar dospio je tako na poziciju pomoćnog radnika u Pučkoj kuhinji Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije u Osijeku. Kazna od 730 sati teško bi se mogla nazvati drakonskom. Prevedeno na normalan jezik, to je mjesec dana guljenja. 

Ako se za "zamračivanje" zgrade od 62 milijuna kuna za kaznu oguli 4,5 tona krumpira, svaki kilogram oguljenog krumpira vrijedi 13.377 kuna. Nema sumnje da je to najvredniji u Hrvatskoj ikad oguljeni krumpir. 

No s točke gledišta Petra Čobankovića, on ima i veću vrijednost jer je krumpir ne samo nahranio gladna usta, nego je i oprao jednu, kako se prije izrazio, "djelomično umrljanu savjest".

- Sad mi je savjest mirna - rekao je bivši ministar.

On i njegova obitelj su, nakon njegova ulaska u politiku, jako razvili poslovanje i povećali broj hektara zemlje u vlasništvu. On je sad svoj grijeh okajao. Pravno, skinuo je golemi teret afere sa sebe.

- To je, naravno, ostavilo određene posljedice na obitelj, ali sada je to iza nas. Meni je u cijeloj priči najvažnije što nisam imao nikakvu materijalnu korist. To me je držalo u cijelom procesu - rekao je Petar Čobanković, iako nije objašnjavao je li od poslušnosti Sanaderu imao neke druge koristi. 

Štete svakako nije.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • Gena Vava 25.02.2014.

    Mogu ja za tolike novce slijedečih deset godina guliti krumpire i poslije reći da sam sada sve ispravila (novac mi naravno ostaje...)....

  • BSD 25.02.2014.

    kako zaraditi 600 eura na dan Bez početnih troškova i posrednika. Odmah počni zarađivati $ novac!

  • JerkoKC 25.02.2014.

    Sad barem "Veliki poljoprivrednik"zna kako izgleda krumpir.

Komentiraj...
Vidi sve komentare