To je to što me zanima!

Čokoladice Snickers hitno se povlače iz hrvatskih trgovina

S hrvatskih se polica zbog mjera opreza izuzimaju sve Snickers 4 Pack čokoladice, gramaže 4x50, čiji rok trajanja ističe 10. srpnja i 7. kolovoza ove godine...
Vidi originalni članak

Nakon što je kupac u čokoladici pronašao komadić plastike, tvrtka za proizvodnju čokolade Mars naredila je povlačenje svojih proizvoda u čak 55 zemalja. 

Riječ je o slatkišima Mars, Snickers, Milky Way, Celebrations i Mini Mix. Kako saznajemo u Ministarstvu poljoprivrede, inače nacionalnoj kontakt-točki europskog sustava brzog uzbunjivanja za hranu, jedna je pošiljka čokoladica Snickers bila namijenjena i našem tržištu.

Neslužbeno saznajemo kako iz Snickersa stižu informacije da je plastika u čokoladi pronađena unutar proizvodnje, a ne kod krajnjeg kupca.

- U utorak navečer smo zaprimili informaciju da je jedna pošiljka Snickersa namijenjena našim potrošačima. O tome smo odmah obavijestili nadležnu sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja koja treba utvrditi je li pošiljka stigla na police hrvatskih trgovina i što će se po tom pitanju dalje raditi - pojašnjavaju u Ministarstvu poljoprivrede.

Tvrde kako je tvrtka Mars sama odlučila preventivno povući svoje proizvode u velikom broju zemalja, između ostalog u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Italiji i Španjolskoj, ali su tom odlukom obuhvaćeni različiti proizvodi u svakoj od zemalja. U Hrvatskoj tako povlače čokoladicu Snickers 4 Pack pod serijskim brojem 550F2NLD03 s istekom roka trajanja 10. srpnja 2016. te proizvod pod serijskim brojem 601A2NLD03 s istekom roka trajanja 7. kolovoza 2016. godine proizveden u Nizozemskoj i ni jedan drugi proizvod.

Zasad nema pritužbi hrvatskih kupaca

Potrošačima koji su kupili neke od proizvoda sa spornim rokom trajanja preporučuje se da ih ne konzumiraju i da se obrate nadležnoj potrošačkoj službi. Za sporni kupljeni proizvod kupac ima pravo zatražiti i povrat novca.
 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • hrci 25.02.2016.

    S obzirom šta sve trpamo u usta, komad plastike nije ništa...

  • ajetodoo 25.02.2016.

    Joža Kraš je bio najbolji majstor za sljastice i čokoljadice.Ali ova govna se prodaju bolje zbog "zvučnih" imena i šarenih omota.Fol kupujmo hrvatsko, a jedimo uvozni drek, jer je to IN.

  • Hera Bešić 25.02.2016.

    Neeeeee!!!!:(((((

Komentiraj...
Vidi sve komentare