Obavijesti

News

Komentari 65

Čokoladice Snickers hitno se povlače iz hrvatskih trgovina

Čokoladice Snickers hitno  se povlače iz hrvatskih  trgovina
1

S hrvatskih se polica zbog mjera opreza izuzimaju sve Snickers 4 Pack čokoladice, gramaže 4x50, čiji rok trajanja ističe 10. srpnja i 7. kolovoza ove godine...

VIDEO

Nakon što je kupac u čokoladici pronašao komadić plastike, tvrtka za proizvodnju čokolade Mars naredila je povlačenje svojih proizvoda u čak 55 zemalja. 

Riječ je o slatkišima Mars, Snickers, Milky Way, Celebrations i Mini Mix. Kako saznajemo u Ministarstvu poljoprivrede, inače nacionalnoj kontakt-točki europskog sustava brzog uzbunjivanja za hranu, jedna je pošiljka čokoladica Snickers bila namijenjena i našem tržištu.

Neslužbeno saznajemo kako iz Snickersa stižu informacije da je plastika u čokoladi pronađena unutar proizvodnje, a ne kod krajnjeg kupca.

- U utorak navečer smo zaprimili informaciju da je jedna pošiljka Snickersa namijenjena našim potrošačima. O tome smo odmah obavijestili nadležnu sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja koja treba utvrditi je li pošiljka stigla na police hrvatskih trgovina i što će se po tom pitanju dalje raditi - pojašnjavaju u Ministarstvu poljoprivrede.

Tvrde kako je tvrtka Mars sama odlučila preventivno povući svoje proizvode u velikom broju zemalja, između ostalog u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Italiji i Španjolskoj, ali su tom odlukom obuhvaćeni različiti proizvodi u svakoj od zemalja. U Hrvatskoj tako povlače čokoladicu Snickers 4 Pack pod serijskim brojem 550F2NLD03 s istekom roka trajanja 10. srpnja 2016. te proizvod pod serijskim brojem 601A2NLD03 s istekom roka trajanja 7. kolovoza 2016. godine proizveden u Nizozemskoj i ni jedan drugi proizvod.

Zasad nema pritužbi hrvatskih kupaca

Potrošačima koji su kupili neke od proizvoda sa spornim rokom trajanja preporučuje se da ih ne konzumiraju i da se obrate nadležnoj potrošačkoj službi. Za sporni kupljeni proizvod kupac ima pravo zatražiti i povrat novca.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...