To je to što me zanima!

Colorado na prodaji marihuane 'zaradio' je 3,5 milijuna dolara

Prema planu guvernera novac od poreza će se usmjeriti prema programima prevencije od ovisnosti kod mladih, liječenje ovisnika te za javno zdravstvo
Vidi originalni članak

samo mjesec dana američka savezna država Colorado naplatila je 3,5 milijuna dolara poreza od prodaje marihuane, piše BBC.

Colorado je prva američka država koja je 2012. godine legalizirala komercijalnu prodaju kanabisa koji se može kupiti u trgovinama od 1. siječnja ove godine. Bez poreza na medicinsku marihuanu, Colorado je samo u siječnju ovim potezom zaradio 2 milijuna dolara.

Prema planu guvernera Johna Hickenloopera, novac od poreza će se usmjeriti prema programima prevencije od ovisnosti kod mladih, liječenje ovisnika te za javno zdravstvo. Nedavno je američki predsjednik Barack Obama kazao kako marihuana nije ništa opasnija od alkohola. U SAD-u trenutno 20 država dozvoljava prodaju medicinske marihuane.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • Bepo19 12.03.2014.

    znam jednog epilepticara koji je 24 godine konzumirao lijek. postao je ovisnik o tom lijeku iako nije svih tih godina imao ni jedan napad. kad je shvatio da je ovisan o tom lijeku i ne može funkcionirati bez njega (dobije prednapade - nije isto što i napad) poceo je pušiti travu ali u umjerenim dozama i to samo lišce. zaboravio je na lijek po nekoliko dana jer nije imao potrebu a tom kemikalijom. poslije je poceo vrhove ali opet u umjerenim dozama iako poekad popije tablete koje mu uništava živcani sustav, jetru, bubrege i ne znam sto sve ne, ali rijetko. zar takav mora (ne kupovati) nego dobivati od dobrih ljudi kako ne bi imao napad? Zar u vladi nije briga za takve ljude? osobno sam bio u takvoj situaciji kad je imao prednapad i brzinski je zapalio jednu na svježem zraku. na žalost pravo ulje košta 10 mililitara 800-1400 EU što si ne može priuštiti. Nadam se da sam dobro objasnio o cemu se radi. Inace ne pusim travu i ni išta slicno, ali mi je jasna njegova ljekovotist. Asmaticari imaju u svojoj sprici 2% THC-a. Zar je to zlo? Ja sam za legalizaciju, za biljku koja raste iz zemlje.

  • Bepo19 12.03.2014.

    triba napraviti pismu za Mirelu :)))))))))))))))

  • ッi シ 12.03.2014.

    ako bi se dobra Marihuana pravila prva bi Nizozemska drzava htjela kupiti radi lijekova jer bi im se isplatilo! Ovako imaju skrivene privatnike koje placaju ogromnim novcem!

Komentiraj...
Vidi sve komentare