To je to što me zanima!

Čović čestitao Dan državnosti, očekuje potporu Hrvatima u BiH

Dragan Čović čestitao je u Dan državnosti hrvatskom državnom vodstvu i pritom izrazio očekivanje da će službeni Zagreb pomoći ostvarenju jednakopravnosti tamošnjih Hrvata po uzoru na zajedništvo iz rata
Vidi originalni članak

Ovaj povijesni datum prilika je da se prisjetimo neprocjenjivosti hrvatskog zajedništva i svih trenutaka koje smo skupa u tim bremenitim vremenima prošli. Hrvatski narod u BiH je dao svoj nemjerljiv doprinos u obrani i uspostavi današnje suverene Republike Hrvatske i opet bi stali u zaštitu Lijepe naše, stoji u Čovićevoj čestitki predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, države Zoranu Milanoviću i Sabora Gordanu Jandrokoviću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodao je kako kako je Dan državnosti prigoda podsjetiti se i biti ponosan na sva dostignuća u postizanju slobode, a napose na žrtve koju su dali branitelji za svoju domovinu. Čović je izrazio očekivanje kako će Republika Hrvatska podržati sunarodnjake u Bosni i Hercegovini kako bi ostvariti jednakopravan status u toj zemlji, te put ove zemlje k EU i NATO savezu.

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI Plenković i Jandroković položili vijence na Oltaru domovine

- Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i dalje se bori za uspostavu jednakopravnosti i ustavom zajamčene konstitutivnosti. U sljedećem razdoblju u kojemu moramo riješiti sva otvorena pitanja uzdamo se i u pomoć i medijaciju institucija RH kako bi ubrzali euroatlantski put koji je jedini jamac demokratskih procesa i prosperiteta i put koji nema alternativu - naveo je Čović u čestitki povodom Dana državnosti Republike Hrvatske. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • komparator 31.05.2021.

    I tata bi sine..

  • John Doe Jr. 31.05.2021.

    ni franjo tuđman ga nije volio jer se izjašnjavao jugoslavenom i potpisivao ćirilicom

  • jozicalen9 31.05.2021.

    Čoviću, jeli misliš na potporu sa kojom milijardom kuna? Zar ti je već nestalo love, parazit jedan kao i tvoji Ercegovci, S.Mesić je rekao tko hoće ribu jesti neka je ulovi, jeli ti to jasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare