To je to što me zanima!

Covid potvrde će morati imati i roditelji koji idu na roditeljski sastanak? Vrtići su iznimka

Roditelji će za dolazak na informacije, roditeljski sastanak ili bilo koji drugi slučaj duljeg zadržavanja u školi, morati imati dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativan test
Vidi originalni članak

Zaposlenici u javnom sektoru, kao i svi građani koji trebaju njihove usluge, od utorka će morati imati dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativan test. Odluka o mjera bit će objavljena kroz nekoliko sati. 

Nakon toga u slučaju odgoja, obrazovanja i znanosti, nadležno ministarstvo šalje svim vrtićima, školama, fakultetima i znanstvenim institutima odluku uz dodatna pojašnjenja. Odgovornost za organizaciju novih mjera morat će preuzeti čelnici ustanova - ravnatelji ili dekani. 

FAKULTETI NESPREMNI NA MJERU 'COVID potvrde nemaju smisla ako se ne uvedu za studente. Ne cijepe se, druže se na partyjima'

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, roditelji ipak neće biti izuzeti od predočenja covid-potvrde ili negativnog testa pri dolasku u škole. Iako je ranije najavljeno da oni neće biti obuhvaćeni mjerom, novi je plan drugačiji. Roditelji će za dolazak na informacije, roditeljski sastanak ili bilo koji drugi slučaj duljeg zadržavanja u školi, morati imati dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativan test. 

Ipak za kraći boravak im potvrda neće trebati. Izuzetak će biti i roditelji koji dovode ili odvode djecu iz vrtića. 

UŽIVO: SVE O KORONI Nizozemska ide u trotjedni lockdown: Ranije se zatvaraju dućani, restorani, kafići...

Kako je Stožer najavio, testiranje zaposlenika koji nemaju covid potvrde bit će besplatno. Za njih vrijedi pravilo testiranja dva puta tjedno koje sami plaćaju, nakon čega im poslodavac refundira novac. Škole i fakulteti bi potom trebali poslati Ministarstvu zbirni nalog uplata za svoje zaposlenike, a ono će im – kako najavljuju – sredstva refundirati u obliku prioritetnih naloga, odnosno u roku od nekoliko dana.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je ranije kako je postotak cijepljenih ili onih koji imaju dokaz o preboljenju 74 posto u sustavu obrazovanja. 

Idi na 24sata

Komentari 79

  • maks 1991 13.11.2021.

    zašto uopće slati djecu u školu,moj je cjeli tjedan dom

  • minotaur56 12.11.2021.

    Svima vanq koji donosite ove odluke želim sve najgore u životu. J....e se i vi i vaša izmišljena bolest

  • AnaVana 12.11.2021.

    U školama ima korone, u vrtićima nema!😅😅😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare