To je to što me zanima!

'Čovjek koji je prijetio biskupu, prijetio je ranije i Željki Markić'

Kako se Iliju Komšića predstavlja kao člana SDP-a, udruga U ime obitelji uputila je detaljne informacije o prijetnjama i uvredama  upućenim dr. Markić i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću
Vidi originalni članak

Ilija Komšić iz Tisnog koji je prijetnju uputio sisačkom biskupu Vladi Košiću „zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro“,  u više navrata prije toga upućivao je uvrede i prijetnje i predsjednici udruge U ime obitelji Željki Markić, priopćeno je iz te udruge.

Komšić je, kako navode, prvu poruku dr. Markić poslao 21. svibnja 2016.  navečer, na dan održavanja prvog Nacionalnog hoda za život, obitelj i Hrvatsku sljedećeg sadržaja: „Smrt fašizmu i tebi, kurvetino... Obisit će mo te za jaja od konja bana jelaćića“.  

Udruga navodi kako su dvije kasnije poruke još su vulgarnije te dodaje kako je unatoč tomu što je Komšić upozoren i blokiran na osobnom profilu dr. Markić, poslao ponovno prije desetak dana uvredljivu poruku na njezinu javnu FB stranicu. 
Udruga napominje i kako su sve poruke dostavljene nadležnoj policijskoj upravi, prema uputama koje je udruga U ime obitelji primila od policije.  

Kako se Komšića predstavlja kao člana SDP-a, udruga U ime obitelji uputila je detaljne informacije o prijetnjama i uvredama  upućenim dr. Markić i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću. 

U pismu predsjedniku SDP-a udruga je navela između ostalog kako vjeruje da i predsjednik SDP-a smatra da je cilj ovakvih uvredljivih, prijetećih i seksističkih poruka uvrijediti, prestrašiti i otežati  aktivnosti u civilnom društvu i javnom životu – ne samo dr. Markić već i svima drugima koji dijele njezine vrijednosti i stavove.    

Udruga smatra kako su Komšićeve poruke "najvećim dijelom posljedica huškanja javnosti na neistomišljenike koje je provodio Zoran Milanović iz pozicije premijera kao i brojni drugi  dužnosnici SDP-a zloupotrebljavajući svoje državne pozicije i medije koji su im na raspolaganju za širenje neistina, diskvalificiranje, omalovažavanje onih s čijim se vrijednostima, stavovima i djelovanjem ne slažu." 

Udruga podsjeća Bernardića kako je Markić bila prisiljena zbog  javno iznesenih laži tužiti  saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića zbog laži koje je o njoj iznio  te se on na sudu, zbog izbjegavanja nastavka sudskog procesa – i  javno ispričao.  

Udruga poziva predsjednika SDP-a da jasnu poruči kako je njemu i njegovoj stranci neprihvatljivo prijetiti, vrijeđati i diskvalificirati neistomišljenike. Također od predsjednika SDP-a očekuje da provjeri dopušta li statut Socijaldemokratske partije, kako kažu, ovakvo grubo vrijeđanje žena i neistomišljenika?

Idi na 24sata

Komentari 131

  • PLJUCK 26.06.2017.

    Kome je uputio strašnije prijetnje? Željki ili konju Bana Jelačića?

  • Prepelita 26.06.2017.

    Opet ova, morala sam ići na WC nakon gledanja njene slike. Stvarno dobar laksativ! Ali, zaista mi nije jasno da neke individue podržavaju tu...neću ni reći koga...Čitam komentare i minusi su tamo gdje je netko rekao nešto protiv te individue. Pa, gdje je naša sloboda govora, zar nitko ne smije više reći ono što misli ili osjeća? A govorilo se da u doba komunizma nismo imali pravo slobode govora i mišljenja. Ova trula država sve me više podsjeća na jednu izvanrednu knjigu Georga Orwella - 1984.n Tko je nije pročitao neka ju pročita i sve će mu biti jasno.

  • max2017 26.06.2017.

    Incidentni potezi-istupi ŽM idu za izazivnjem kao što sponzoruše privlače pažnju "slučajno" plasiranim fotkama gole pozadine "samo za svačije oči". Svaki iole zainteresiran čovjek mogao bi poput nekadašnjih partijskih provokatora (po zanimanju!) smisliti par incidentnih tema i razviti biznis na bazi toga . Za svake vlasti su medijski zanimljive klasične teme koje mi se gadi i pobrajati. TO je temelj "poznatosti nje i njenih krugova ". Način reakcije tog čovjeka je van zakona ali toliko diletantski, da je glupo reagirati povrh već poduzetog !

Komentiraj...
Vidi sve komentare