To je to što me zanima!

'Čovjek tuljan' 29. put skočio u Dravu, ali i dobio nasljednika

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mladi Stjepan Horvat (19), prvi put je skočio u Dravu na Silvestrovo. Kaže, ako ostane u Osijeku, i sljedeće godine kani ponoviti svoj podvig silvestarskog skoka
Vidi originalni članak

Tuljani više nisu ugrožena vrsta u Osijeku! Legendarni Duško Rudež (70), u Osijeku poznat i kao "čovjek tuljan", u srijedu točno u podne skokom u zaleđenu Dravu u Zimskoj luci 29. put je pozdravio Staru i svim poželio "bolju i sretniju" Novu godinu .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovaj put su mu društvo pravila čak dvojica mladih skakača , koji su se, za razliku od Duška, koji je odmah nakon skoka u rijeku izašao na ponton, nastavili još nekoliko minuta kupati u Dravi. Inače, vanjska temperatura je bila sedam stupnjeva Celzijusovih u minusu, a Drave dva stupnja u plusu . Pola sata prije tradicionalnog događaja na Silvestrovo, kojeg je i ovaj put popratilo nekoliko stotina Osječana, moralo se razbijati led na mjestu gdje su osječki tuljani skočili u rijeku.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Voda je bila izuzetno hladna, ali, hvala Bogu, uspio sam. Tradicija je tradicija, neka Osijek vidi kako ima hrabrog i dosljednog kupača, a pridružila su mi se još trojica koji će, nadam se, nastaviti sve ovo što godinama radim. I opet ću dogodine i tako sve dok me zdravlje bude služilo, rekao je Duško, koji je javnosti poznat i kao veliki borac protiv ambrozije te kao – potkivač jaja.

Premda je bilo izuzetno hladno, Duško tvrdi da je skokove u Dravu na Silvestrovo izvodio i u puno gorim uvjetima.

- Jednom je vanjska temperatura bila nevjerojatnih -25 stupnjeva i nisam bio odustao . A kad me pitate dokad ću ovako, odgovorit vam može samo dragi Bog, priča Duško.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Mladi Stjepan Horvat (19), prvi put je skočio u Dravu na Silvestrovo.

- Od ljeta ovo planiram i nevjerojatan je osjećaj biti u tako hladnoj rijeci. Sad kad sam izašao iz vode mogu vam reći da je u rijeci ugodnije nego vani , priča Stjepan koji, "ako ostane u Osijeku", i sljedeće godini kani ponoviti svoj podvig silvestarskog skoka u Dravu.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Idi na 24sata

Komentari 62

  • ĐorđePatković 31.12.2017.

    treba mu načelnik kad se već slika s njim zamjenit salonit ploče na kući ako nije stara slika na strit vju

  • jakopovi 01.01.2015.

    Bome treba imat muda za ovo

  • tekila 01.01.2015.

    meni je ledeno ispod krpatura,svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare