To je to što me zanima!

Crvenim lak sprejom išarane tri dvojezične ploče u Vukovaru

Nepoznata osoba ili više njih išarali su dvojezične ploče na zgradi Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva, i na zgradi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
Vidi originalni članak

Tijekom protekle noći nepoznata osoba, ili više njih, je crvenim lak sprejem pošarao tri dvojezične ploče u Vukovaru.

Išarane su dvojezične ploče na zgradi Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva kao i na zgradi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. 

Novinarima je ovu vijest potvrdila i policijska službenica za odnose sa javnošću u PU vukovarsko – srijemske županije Maja Barbarić dodajući da policija traga za počiniteljima

Ovo je u gotovo posljednja tri tjedna zadnji incident u Vukovaru vezan za postavljanje dvojezične ploče. Trenutno je na području grada postavljeno desetak dvojezičnih ploča.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • malumunjena 16.12.2013.

    Prestašno mi je gledati šta rade. Čemu ta čirilica u Vukovaru? Ja sam iz Vukovara, cijeli život me prozivaju prognanikom jer mi je kuča srušena do temelja, otac poginuo kao vojnik,pa se nikad nisam mogla kuči vratiti, više od godinu dana je časno služio obrani Vukovara, do zadnjeg dana svog života... I ima tisuće drugih sličnih meni, neču čirilicu tamo, čemu to??? Ako je zato što neki ne znaju čitati latinicu pa da bi se lakše orijentirali, nek odu u tri one di sve piše na čirilici! Ne znam koji jarac uopče naša vlada to dozvoljava, da je čovijek od tamo itko i malo ma ne bi ni pomislili da im padne na pamet u nekoj paralelnoj slučajnosti uopče diskutirati o možda mogućem prijedlogu čirilice u Vukovaru. Da sam bliže ja bi ju svaki dan nanovo razbijala, pa u zatvor, u zatvor samnom. Moj je stari dao život da bi Vukovar bio slobodan, e pa nečete! Zbog časti mog oca i svih ostalih koji su dali sve od sebe-život za nas i za Vukovar! Baš sam ljuta!

  • Linz 15.12.2013.

    sramota,pa zar nije bilo druge boje...

  • Hrkljus_1 15.12.2013.

    osim toga cime su talijani zasluzili natpise,time sto su nam okupirali cijelu obalu uz pomoc onog izdajnika Pavelica

Komentiraj...
Vidi sve komentare