To je to što me zanima!

Čudne činjenice o životinjama: Žohari mogu živjeti bez glave...

Životinjski svijet je zaista čudesan i znanstvenicima ostaje još mnogo toga za istražiti. Donosimo vam zanimljive činjenice o životinjama koje vjerojatno niste znali i koje bi mogle promijeniti vašu sliku o njima
Vidi originalni članak

Životinje nas stalno iznova fasciniraju i dolazimo do novih saznanja o njima. Jeste li znali da je najveća kolonija šišmiša na svijetu u pećini Bracken u Texasu i da broji i do 30 milijuna jedinki ovih noćnih životinjica? Ili da koale nisu medvjedi već tobolčari, a da jastozi mogu doživjeti i do pedeset godina?

POGLEDAJTE VIDEO: Činjenice o životinjama koje će vas šokirati i zamisliti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zanimljivo je i da ptice kolibrići imaju nevjerovatno brz metabolizam i uvijek su samo nekoliko sati udaljeni od umiranja od gladi. Rakuni uvijek peru svoju hranu prije nego je pojedu, naravno, ako u blizini pronađu vodu. Žohari mogu bez glave živjeti i nekoliko tjedana, a na kraju umru - od gladi.

Komodski varan ili zmaj može narasti do 3 metra i težiti čak 150 kilograma, a mladunčad varana je ugrožena od trenutka kad se izlegu iz jaja, nerijetko i od vlastite majke.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Licitarsko_srce 25.06.2016.

    Zec skače i živi 8 godina, pas trči i živi 15 godina, kornjača ne radi ništa i živi 100 godina.... pa ti vidi :)

  • ragbijaš 25.06.2016.

    ZANIMA ME PA KOLIKO TO NAŠI POLITIČARI MOGU BEZ TRUNKE MOZGA ŽIVJETI I FUNKCIONIRATI.TO JE NAJVEĆI MISTERIJ U POVIJESTI.

  • Boksan 25.06.2016.

    Krijesnice svijetle bez glave kao žmigavac

Komentiraj...
Vidi sve komentare