To je to što me zanima!

Čudesni oporavak: Psić imao tek 8 kg, nazvali su ga Barilla

Kad je Barilla došla kod veterinara u skloništu za životinje u španjolskoj Granadi, doktori nisu očekivali da će preživjeti, ali nisu od nje odustali. Danas je zdrav i veseo pas
Vidi originalni članak

Kad je stigla k Eduardu Rodriguezu Barilla je bila samo 'vreća kostiju'. Izgladnjeli pas nije mogao ni stajati na slabašnim nogama. 

Kad je kujica došla kod veterinara u skloništu za životinje u španjolskoj Granadi, doktori nisu očekivali da će preživjeti. Imala je svega osam kilograma, a organi su joj bili pred otkazivanjem. Ipak, unatoč svom teškom stanju veselo je mahala repom okružena ljudima kojima je stalo da se oporavi. Iako su se pripremili za najgore, Barilla, koja je ime dobila po špagetima zbog svoje mršavosti, sve je iznenadila. 

Ispočetka je bila toliko slaba da je jela i pila iz krevetića jer nije mogla stajati, a veterinari su napravili posebnu nosiljku kako bi lakše razvila mišićnu masu i počela se kretati. 

Samo sedam tjedana nakon što su je našli na rubu smrti, Barilla je potpuno zdrav i sretan pas. U tom kratkom razdoblju pojela je više hrane nego u cijelom svom prijašnjem životu. Udomio ju je Rodriguez, vlasnik skloništa koji se u nju zaljubio na prvi pogled. 

On kaže da je Barilla sada teška 23 kilograma i da je na dobrom putu k potpunom oporavku. Rodriguez kaže da je s Barillom osjetio instantnu povezanost i da će ostati s njim zauvijek. Pridružila se njegovoj obitelji u kojoj više nikada neće biti gladna ni sama. Društvo joj radi još pet pasa koje Eduardo čuva i njegova 14-godišnja kćer.


Kujica je stara oko godinu dana, a u sklonište ju je donio muškarac koji kaže da ju je našao na cesti. Rodriguez i njegova ekipa iz skloništa ne vjeruju baš u tu priču jer psi se znaju i sami snaći ako završe na cesti i živjeti od smeća. Barilla je vjerojatno bila negdje zaključana i sustavno izgladnjivana

Idi na 24sata

Komentari 87

  • Britvaa 18.04.2016.

    Kako volim ovakve priče odnosno sretne završetke. Prelijepa Barilla.

  • LeFemme 18.04.2016.

    Prava pravcata "fighter"-ica u ponom smislu te riječi. Bravo curo- zaslužuješ dobar i sretan život. A kako je netko ovdje već napisao "karma is a bitch", polusvijet koji ti je to učinio, platit će svoje, na ovaj ili onaj način, prije ili kasnije.

  • rearea 18.04.2016.

    jem mu zivot, rasplakala sam se :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare