To je to što me zanima!

Curica (1) koja je pala s kora crkve i dalje je u umjetnoj komi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Curica je pala s četiri metra. Nakon operacije nije mogla izdržati bolove pa su je stavili u komu. Izbezumljeni i uplakani roditelji dežuraju ispred njene sobe u bolnici
Vidi originalni članak

Počela je misa i zapjevali smo ‘Aleluja’, a onda se s kora prolomio vrisak žene, govori nam svećenik Pavao Mesarić iz malog mjesta kraj Čakovca.

Djevojčica (1) se na nedjeljnoj jutarnjoj misi provukla kroz ogradu kora i pala je s visine od četiri metra. Teško je ozlijedila glavu. Odmah su je odvezli u bolnicu u Čakovec, no ubrzo su je prebacili na hitno liječenje u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti. Operirali su je i trenutačno je u umjetnoj komi. Izbezumljeni roditelji, očajni i uplakani, svaki dan dežuraju ispred sobe bolnice očekujući vijesti o svojoj jedinici. Njeno stanje je i u srijedu bilo nepromijenjeno.

Zbog bolova su je 'stavili' u komu

- Na intenzivnoj je njezi i polako se oporavlja - rekla nam je bliska članica obitelji.

- Djevojčica se nakon operacije probudila, ali nije mogla izdržati stravične bolove pa su joj izazvali umjetnu komu. Kroz dan-dva će je početi buditi - kazao nam je djed. Dodao je kako brine i za snahu koja je u četvrtome mjesecu trudnoće.

- Naš anđeo nam strašno nedostaje. Kažu da je sad stabilno - govori nam djed, dok ga uplakana baka pokušava utješiti.

Bila je s majkom koja pjeva u zboru

- Molit ćemo. Svaku večer se molimo u crkvi - kaže baka. Djevojčica je bila s majkom na koru jer pjeva u crkvenom zboru. Svake nedjelje je bila s njom gore. Još ne znamo kako je stradala - jedva je izustio djed. Svećenik Mesarić pretpostavlja kako je curica iskoristila trenutak nepažnje nakon što su svi zajedno ustali da bi zapjevali.

- Provukla se kroz ogradu i skliznula. Vjerojatno je udarila u drvenu klupu. Otac se sjurio i primio je u naručje. Brzo su je prevezli u bolnicu u Čakovec. Bila je pri svijesti - kaže nam svećenik. Dodaje da je crkva od nedjelje prepuna.

- I u nedjelju smo, odmah poslije mise, molili za njezino ozdravljenje. Roditelji su dvije godine pokušavali dobiti bebu. Molili smo se i uspjeli. Uvjeren sam da ćemo i sad uspjeti te da će malena ozdraviti - zaključio je svećenik Mesarić.

Idi na 24sata

Komentari 283

  • Sonador 02.10.2014.

    Svaka čast i veliko hvala liječnicima koji svojom stručnošću i znanjem pokušavaju spasiti djevojčicu. Mještani i obitelj mole... Oni mole. Da su manje molili, a više pazili na dijete do ove tragedije ne bi ni došlo. Da ne govorim da djeca nemaju što tražiti u crkvi. No to nije bitno; bitno je da je crkva puna. Nadam se da će se prije rođenja novog djeteta bar sjetiti staviti metalnu mrežu na ogradu kroz koju se ova djevojčica provukla jer nekako sumnjam da roditelji i novo dijete neće podvrgavati nepotrebnom riziku. -.-

  • ladopego 02.10.2014.

    Na djecu treba paziti,nekima to još uvijek nije jasno,nadam se da će se oporaviti,jadna malena djevojčica!

  • DA-POPIZDIŠ 02.10.2014.

    raditi ograde kroz koje se nečije dijete može provući ili popeti je idiotizam i nikad to neću shvatiti.ako več daješ novce na ogradu onda ona mora biti potpuna zaštita.tužiti crkvu zbog toga!!!tko može svaki djelić sekunde pratiti?jadno to dijete i ti roditelji.a vi koji ih osuđujete pazite da vam se ne obije o glavu

Komentiraj...
Vidi sve komentare