To je to što me zanima!

Curica (2) zauvijek će ostati mala kao Palčica zbog bolesti

Abbie boluje od Russell-Sivler sindroma, zbog kojeg joj je tijelo puno manje nego što bi trebalo biti. Curica ima 22 mjeseca, a visoka je tek oko pola metra
Vidi originalni članak

Abbie King stara je 22 mjeseca, visoka je malo više od pola metra, a teška je šest kilograma. Djevojčica iz Velike Britanije boluje od rijetkog genetskog poremećaja, Russell-Silverova sindroma, koji se javlja kod jednog od 100.000 djece. Djeci koja boluju od tog sindroma tijelo je mnogo manje nego što bi trebalo biti čak i prije rođenja. Iako je Abbieno tijelo sićušno, curica zna hodati, smijati se i igrati kao ostala djeca njene dobi. Njena majka Emma Smith (29) rekla je kako se prestrašila da joj kći neće imati normalan život jer ne raste normalno kao ostala djeca

- Kako se razvija, Abbie postaje sve više neovisna o drugima. Nađe se u istim 'nevoljama' kao i ostala djeca, ali se 'izvuče' iz svega lakše vjerojatno zato jer je slatka - dodala je Emma. Naglasila je i kako im je bilo teško pronaći robu za Abbie, jer je u trgovinama sve namijenjeno djeci do šest mjeseci starosti. Kaže da nema za kupiti ni cipela namijenjenih za šetanje, već su sve napravljene za djecu koja još ne znaju hodati. 

Abbiein brat John tri godine je stariji od nje, a razvija se normalno. Liječnici su Emmu upozorili još tijekom trudnoće kako će dijete imati komplikacija, ali ona kaže kako je na kraju sve ispalo u redu jer je Abbie zdrava, piše Daily Mail. Ona i njen suprug David (33) imaju zdravu i razigranu curicu kakvu su oduvijek željeli. Više se ne brinu za njenu budućnost, jer vjeruju kako će sve biti u redu. Emma je rekla kako je razgovarala i s drugim roditeljima čija djeca boluju od Russell-Silver sindroma, a ističe kako neka djeca koja ga imaju ne znaju hodati ni u dobi od tri godine.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • yoyoyo 31.12.2010.

    jadnica mala!

  • bumba 2 31.12.2010.

    mala slatka princeza

  • poison ivy 31.12.2010.

    Nije mi jasno zašto ljudi imaju potrebu stavljati svoj život u novine, naravno ako im ne treba pomoć. Dijete je i ne mora se vući po novinama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare