To je to što me zanima!

Cviku povisili kaznu za dilanje heroina na 8 godina zatvora

Toliko je dobio na splitskom Županijskom sudu za cijeli niz kaznenih djela iz optužnice. No, Vrhovni sud je ukinuo osuđujuću presudu Cviku za pranje novca
Vidi originalni članak

Vrhovni sud povisio je Jakši Cvitanoviću Cviku zatvorsku kaznu za dilanje heroina na osam godina, koliko je na Splitskom Županijskom sudu dobio za cijeli niz kaznenih djela iz optužnice. 

Istovremeno, ukinuli su i osuđujuću presudu Cviku i njegovu bratu Mirjana Cvitanoviću za pranje novca i vratili slučaj na ponovno suđenje. 

Vrhovnom sudu nije sporno da je Cvik ustrojavanjem zločinačke organizacije i dilanjem zaradio 5,7 milijuna kuna, no suđenje nije dokazalo da je oprao taj novac. 

Cviku će ponovno suditi i zbog utjecaja na svjedoke, zbog čega je bio osuđen na godinu dana zatvora. Također su mu ukinuli i oslobađajuću presudu za prisiljavanje Petre Gugić na lažno svjedočenje. 

Jakša Cvitanović Cvik je od početka 2003. godine do rujna 2006. godine ustrojio dilersku mrežu kojom je pokrio Korčulu i Dubrovnik. Na opasnost koju Cvik predstavlja za zajednicu ukazala je saborska zastupnica Ruža Tomašić.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Prva Proleterska_1 31.03.2012.

    Zar treba neradnik i besposlićar oprati novac , da bi se mu sudilo. Zar nije dovoljno , da ga je negdje " zaradio"

  • zenga2 30.03.2012.

    Malo jako malo , nakon svih onih svinjarija koje je napravio i nakon prijetnji .Još barem 30 i to prisilnog rada .I da kopa

  • čamil 30.03.2012.

    Ajde dobro si proša. Bitno je da ti pošteno zarađenu imovinu nisu oduzeli.Sad se samo dobro vladaj u zatvoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare