To je to što me zanima!

Cvitan demantiraTodorića: Ovo sigurno nije politički progon...

Na pitanje novinara o slučaju Ivice Todorića kojem je sud u Velikoj Britaniji zakazao ročište tek na proljeće, nije bio baš rječit. Nije želio otkriti hoće li ŽDO zatražiti istražni zatvor za njega
Vidi originalni članak

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan bio je u četvrtak u Hrvatskom saboru na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, a pritom je novinarima poručio kako je borba protiv korupcije teška, ali i kako je zadovoljan načinom na koji se USKOK bori protiv nje. 

- Zadovoljan sam ja kako se radi, naravno da sam zadovoljan, tu su ostvareni najviši standardi u Europi, međutim pitanje je kapaciteta i funkcioniranja cijelog sustava da se može dati pozitivna ocjena. Ima puno prostora za napredak - istaknuo je.

Na pitanje novinara o slučaju Ivice Todorića kojem je sud u Velikoj Britaniji zakazao ročište tek na proljeće, nije bio baš rječit. Nije želio otkriti hoće li ŽDO zatražiti istražni zatvor za njega.

- To ćete čuti. Uopće ne bih komentirao slučaj koji je u tijeku. Jučer sam kazao, moramo štititi elementarna ljudska prava, a na ovaj način to ne činimo. Bit ćete pravovremeno obaviješteni - poručio je dodavši kako su u komunikaciji s nadležnim tijelima Velike Britanije.

No, nije želio otkriti koje je informacije dobio. 

- Budite bez brige, radi se sve po zakonu - istaknuo je.

Novinari su ga upitali što bi za Hrvatsku kao članicu EU značilo da Velika Britanija uvaži argumente Ivice Todorića kako se radi o političkom progonu, Cvitan je poručio kako se ne radi o tome.

- To je hipotetsko pitanje i ne mogu na to odgovarati, a politički progon nije sigurno - kratko je rekao. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • jozabroz 11.11.2017.

    druze cvitan, a da ne postoji to,kako ti velis politicki progon,mozda ti dokazem sljedecim rijecima,,bertina ti je 2015 rekao doslovno,, "il ti pohapsi te hadezeovce ili cu ja tebe uhapsit" isto je objavljeno i u nekim medijima,,DRAMA U DORH-U Šef Pnuskoka Bertina urlao na Cvitana - ako ti ne uhapsiš njih, ja ću tebe evo da imas i na pismeno,,)))) dakle sad se ovo vec moze povezati i sa ovim cirkusom ina mol, sa jezicem, sa 5 miliona razloga u eurima ,sa montazom snimke, sa svjedocenjem jezica itd itd itd,,pa pricekajmo daljnji razvoj situacije,,))

  • Voltaire_ 09.11.2017.

    Gospon Todoricu , je jedini spas da ga se vi ne dokopate..Da bi napokon dokazao svoju nevinost i raskrinkao lopovluke HDZ - a u Agrokoru :)

  • Voltaire_ 09.11.2017.

    Vidi ovoga gospon ? Dinko Cvitana , lutka na koncu !! Sve su politicki progoni, jedino nikakvi progoni ne vaze za HDZ - ovce , zato je i drzava u kolapsu ):

Komentiraj...
Vidi sve komentare