News

Komentari 34

Cvitan demantiraTodorića: Ovo sigurno nije politički progon...

Cvitan demantiraTodorića: Ovo sigurno nije politički progon...

Na pitanje novinara o slučaju Ivice Todorića kojem je sud u Velikoj Britaniji zakazao ročište tek na proljeće, nije bio baš rječit. Nije želio otkriti hoće li ŽDO zatražiti istražni zatvor za njega

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan bio je u četvrtak u Hrvatskom saboru na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, a pritom je novinarima poručio kako je borba protiv korupcije teška, ali i kako je zadovoljan načinom na koji se USKOK bori protiv nje. 

- Zadovoljan sam ja kako se radi, naravno da sam zadovoljan, tu su ostvareni najviši standardi u Europi, međutim pitanje je kapaciteta i funkcioniranja cijelog sustava da se može dati pozitivna ocjena. Ima puno prostora za napredak - istaknuo je.

Na pitanje novinara o slučaju Ivice Todorića kojem je sud u Velikoj Britaniji zakazao ročište tek na proljeće, nije bio baš rječit. Nije želio otkriti hoće li ŽDO zatražiti istražni zatvor za njega.

- To ćete čuti. Uopće ne bih komentirao slučaj koji je u tijeku. Jučer sam kazao, moramo štititi elementarna ljudska prava, a na ovaj način to ne činimo. Bit ćete pravovremeno obaviješteni - poručio je dodavši kako su u komunikaciji s nadležnim tijelima Velike Britanije.

No, nije želio otkriti koje je informacije dobio. 

- Budite bez brige, radi se sve po zakonu - istaknuo je.

Novinari su ga upitali što bi za Hrvatsku kao članicu EU značilo da Velika Britanija uvaži argumente Ivice Todorića kako se radi o političkom progonu, Cvitan je poručio kako se ne radi o tome.

- To je hipotetsko pitanje i ne mogu na to odgovarati, a politički progon nije sigurno - kratko je rekao. 

Najčitaniji članci