To je to što me zanima!

Cvitan: Političkih progona kod nas nema, to su besmislice

Politički progon pretpostavljao bi da neka vlast utječe na državnog odvjetnika da postupa ili ne postupa. Odgovorno tvrdim da takvih nema - rekao je Dinko Cvitan
Vidi originalni članak

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u svom prvom intervjuu otkad je stupio na dužnost rekao je kako Državno odvjetništvo i USKOK sudjeluju u istrazi oko Hypo banke.

- Kad će se istraga Hypo okončati - ne znam. Vidjet ćemo kakvi će biti rezultati, teško je sada prognozirati. Ali, postoje naznake da su u te aktivnosti umiješani i državljani Republike Hrvatske - ispričao je Cvitan u emisiji RTL Direkt.

Osvrnuo se i na rad DORH-a rekavši kako su u kaznenom zakonodavstvu česte izmjene zakona koje ili usporavaju postupke ili iziskuju veće napore državnih odvjetnika, zamjenika, službenika, namještenika, svih zaposlenika Državnog odvjetništva. 

Komentirajući predbacivanja DORH-u da su brojne istrage protiv političara zapravo političke i predizborne, Cvitan je rekao:

- Može pričati tko što hoće, ali to su besmislice. Nikakvih političkih progona u Hrvatskoj nema. Politički progon pretpostavljao bi da neka vlast utječe na državnog odvjetnika da postupa ili ne postupa. Odgovorno tvrdim da takvih od strane bilo koje vlasti - nema.

Rad Ustavnog suda pak nije želio komentirati:

- Ustavni sud po definiciji nije sud. To je posebno tijelo vlasti. Međutim, odluke Ustavnog suda su takve koje ne iziskuju nikakav komentar od strane državnog odvjetnika - kaže Cvitan. 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • m_rock 23.04.2015.

    Zar je neko očekivao da će ovaj reći istinu tj. priznati.

  • Željko Višnić 23.04.2015.

    kako da ne ima političkih progona a još više politički zaustavljanja progona i čuvanja predmeta u ladicama. natamanili se na sanadera a vidošević,kalmeta,pa niži političari od župana,gradonačelnika i načelnika.

  • kaj buljiš 23.04.2015.

    A dotični i inače slovi kao veliki šaljivdžija. Pravi maher.

Komentiraj...
Vidi sve komentare