To je to što me zanima!

D. Bernardić je protiv izmjene imena Trga maršala Tita

Davor Bernardić i Ranko Ostojić su u subotu rekli kako su oštro protiv izmjene imena Trga maršala Tita u Zagrebu. Ostojić je poručio kako to neće proći
Vidi originalni članak

Predsjednik zagrebačkog SDP-a i kandidat za predsjednika te stranke Davor Bernardić poručio je u subotu kako se oštro protivi promjeni naziva Trga maršala Tita i ne podržava povijesni revizionizam.

"Hrvatska je u AVNOJ-evskim granicama obranjena u Domovinskom ratu. HDZ cijelo vrijeme najavljuje promjenu naziva, no do sada nisu skupili hrabrosti staviti tu točku na dnevni red. Ovo je dokaz da Karamarkova ekipa, ekstremna desnica, unutar HDZ-a još uvijek kolo vodi, a da je Plenković preslab", objavio je na svojoj Facebook stranici Davor Bernardić, koji je i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg u središtu Zagreba najavio je u subotu predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić.

Bernardić je prokomentirao i spekulacije koje su se ovih dana vodile oko stvarnog broja njegovih potpisa za kandidaturu za predsjednika SDP-a.

"Vjerujem kako je objašnjenjem Vedrana Lendića, predsjednika Središnje izborne komisije zaključena priča oko potpisa. Sada se možemo posvetiti važnijim temama, poput budućnosti našeg SDP-a", poručio je Bernardić.   

Ostojić: NO PASARAN

O preimenovanju Trga maršala Tita oglasio se i  kandidat za predsjednika SDP-a Ranko Ostojić. 

- Htjeli ste ukinuti ime Trgu žrtava fašizma. Niste uspjeli. Nećete ni sada. NO PASARAN - napisao je Ostojić na Facebooku. 

 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • mestar 06.11.2016.

    Ja sam mislio da je ovaj pametniji, ali ocito sam krivo procjnio, sve je to ista bagra. Koga su ti pitali koji su ga imenovali isto kao i sve ostale.Nije to izmjena imena nego vracanje originalnog imena.

  • LANA555 06.11.2016.

    Ništa imam predlog za hdz da cjeli ZG ulice i trgove stave .Franjo Tužman.

  • LANA555 06.11.2016.

    Ma to je tolko jadno itd itd.Očito hdz nemaju pametnijeg posla zajedno sa prefriganim Badičem.Ako im je to neki problem mjenjane ulica i trgova.to su mogli odavno promjeniti.Sad su se uhvatili mjenane trgova itd .Što nisu to napravili odmah poslije oluje .A Badič navodno referedum traži jer se bliže izbori.Inače nebi jer se ubacio u stranku hdz glumac .Sami glumci ko i Predsjednica što je maknula tita.al nije iselila u visoku.A Tužman nije maknul tita al ona je to morala napraviti kakti.I eto čim je tita maknula sve blista.Totalne bedastoče za mazanje očiju gražana.Totalna glupost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare