To je to što me zanima!

D. Cameron pozvao mlade da glasuju protiv izlaska iz EU-a

Britanski premijer pozvao je u četvrtak mlade Britance da iziđu na referendum o članstvu u EU-u 23. lipnja, upozorivši ih da bi izlazak iz Unije najteže pogodio upravo njih
Vidi originalni članak

Britanski premijer David Cameron pozvao je u četvrtak mlade Britance da iziđu na referendum o članstvu u EU-u 23. lipnja, upozorivši ih da bi izlazak iz Unije najteže pogodio upravo njih.

Britanska javnost duboko je podijeljena o tom pitanju pa će glasovi mladih imati važnu ulogu u rezultatu referenduma jer ankete pokazuju da su općenito više naklonjeni EU-u, ali su isto tako manje skloni glasovati.

"Što god učinili, pobrinite se da 23. lipnja glasujete. To je vaš izbor, to je vaša budućnost, od ključne je važnosti za vas i vašu zemlju", rekao je Cameron, pokrećući kampanju za mlade.

Cameron je upozorio da će u slučaju izlaska iz EU-a posebno biti pogođeni izgledi mladih za zapošljavanje.

"Vi možete imati najviše koristi od ostanka u reformiranoj Europskoj uniji, ali možete i najviše izgubiti ako iziđemo", rekao je.

Na pitanje da komentira nizozemski referendum kojim je odbačen sporazum o pridruživanju Ukrajine EU-u, Cameron je rekao da se to ne može uspoređivati s britanskim referendumom o članstvu u EU-u.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • moderatoristine 08.04.2016.

    Bolje bi bilo da izadu,pa bi bila veca vjerovatnost ,raspada unije jer narodu nije potrebna takva nakaradna politika,koja radi samo u interesu politicara i njihovih sluganskih tvtka...

  • mestar 07.04.2016.

    Je, eu odgdovara bankama i bogatunima da lakse peru novac, a drzavama kao naivna Hrvatska da se toliko zaduze da ne mogu vrcat kredite, pa ce im jednog dana samo rec gospodo vi vise nemate sto rec jer drzava nije vasa. Samo neka ovi nasi putuju s familijama, obecaju papi 500, merkelici dvadesetak tisuca talibana primit u HR. Toliko i toliko azila za perace prljavog novca itd.Hebote jesmo glup narod sto dopustima svakim budalama da odlucivaju u nase ime.Dosta nam je bilo milanovica i druzine sad ovi rade isto, Karamarka drze u sahu, sto je u redu ali ima on puno dobrih stvari koje zeli sprovest.

  • Milogled Bluff 07.04.2016.

    Bolje da je rekao: oče, oprosti mi, griješio sam... Ali nisu svi kao Islanđani...ustvari, nije nitko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare