To je to što me zanima!

D. Polančec: Pismo OMV-a proslijedit ćemo HANFA-i

Damir Polančec je potvrdio je da je Vlada dobila pismo kojim OMV iskazuje interes za sudjelovanje u privatizaciji Ine. Pismo će proslijediti HANFA-i
Vidi originalni članak

Potvrđujem da smo u srijedu poslijepodne primili pismo austrijskog OMV-a u kojem OMV iskazuje zainteresiranost za nastavak privatizacije Ine, za sudjelovanje u procesu, bilo kupnjom, bilo zamjenom dionica koje su u državnom portfelju, te želju da bude dalje informiran o procesu i kako će on teći - izjavio je potpredsjednik Vlade Damir.
Kako je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) zatražila očitovanje da li je pismo OMV-a stiglo i zatražila ga na uvid, Polančec je najavio da će pismo OMV-a u četvrtak proslijediti HANFA-i. HANFA je, dodaje, zatražila i očitovanje Fonda hrvatskih branitelja (koji ima 7 posto dionica Ine) da li je dobio pismo OMV-a ili neke druge tvrtke za dionice Ine koje ima, te i od OMV-a zatražila očitovanje oko Ine.
- U ovom trenutku HANFA je na potezu, bit ćemo u kontaktu s HANFA-om kako bi poštovali sve procedure koje proizlaze iz hrvatskih zakona - kazao je Polančec.
Pitanje nastavka privatizacije Ine aktualizirano je nedavnom potvrdom hrvatskog i mađarskog premijera Ive Sanadera i Ferenca Gyurcsanya da su, u subotu, na marginama Croatia summita 2008 u Dubrovniku, razgovarali o mogućnosti zamjene dionica Ine i mađarskog MOL-a.
Izvori iz Vlade početkom ovog tjedan objasnili su da se s MOL-om razgovara o redefiniranju dioničarskog ugovora, s obzirom da je država pala na ispod 50 posto vlasništva u Ini (ima oko 44,85 posto dionica), te da u listopadu istječe petogodišnji rok nakon kojeg će strateški partner Ine, mađarski MOL moći raspolagati dionicama Ine, a bez da o tome pita Vladu.
U tim je razgovorima kao mogućnost spomenuta i potencijalna zamjena dionica, rečeno je u ponedjeljak kada Vlada nije imala nikakvu ponudu OMV-a na stolu.
Očitovanje HANFA-e u Banskim dvorima očekuju možda sutra poslijepodne, iako smatraju da je realnije to očekivati u ponedjeljak poslijepodne.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • angel7 10.07.2008.

    ne bu dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare