Obavijesti

News

Komentari 1

D. Polančec: Pismo OMV-a proslijedit ćemo HANFA-i

D. Polančec: Pismo OMV-a proslijedit ćemo HANFA-i
1

Damir Polančec je potvrdio je da je Vlada dobila pismo kojim OMV iskazuje interes za sudjelovanje u privatizaciji Ine. Pismo će proslijediti HANFA-i

VIDEO

Potvrđujem da smo u srijedu poslijepodne primili pismo austrijskog OMV-a u kojem OMV iskazuje zainteresiranost za nastavak privatizacije Ine, za sudjelovanje u procesu, bilo kupnjom, bilo zamjenom dionica koje su u državnom portfelju, te želju da bude dalje informiran o procesu i kako će on teći - izjavio je potpredsjednik Vlade Damir.
Kako je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) zatražila očitovanje da li je pismo OMV-a stiglo i zatražila ga na uvid, Polančec je najavio da će pismo OMV-a u četvrtak proslijediti HANFA-i. HANFA je, dodaje, zatražila i očitovanje Fonda hrvatskih branitelja (koji ima 7 posto dionica Ine) da li je dobio pismo OMV-a ili neke druge tvrtke za dionice Ine koje ima, te i od OMV-a zatražila očitovanje oko Ine.
- U ovom trenutku HANFA je na potezu, bit ćemo u kontaktu s HANFA-om kako bi poštovali sve procedure koje proizlaze iz hrvatskih zakona - kazao je Polančec.
Pitanje nastavka privatizacije Ine aktualizirano je nedavnom potvrdom hrvatskog i mađarskog premijera Ive Sanadera i Ferenca Gyurcsanya da su, u subotu, na marginama Croatia summita 2008 u Dubrovniku, razgovarali o mogućnosti zamjene dionica Ine i mađarskog MOL-a.
Izvori iz Vlade početkom ovog tjedan objasnili su da se s MOL-om razgovara o redefiniranju dioničarskog ugovora, s obzirom da je država pala na ispod 50 posto vlasništva u Ini (ima oko 44,85 posto dionica), te da u listopadu istječe petogodišnji rok nakon kojeg će strateški partner Ine, mađarski MOL moći raspolagati dionicama Ine, a bez da o tome pita Vladu.
U tim je razgovorima kao mogućnost spomenuta i potencijalna zamjena dionica, rečeno je u ponedjeljak kada Vlada nije imala nikakvu ponudu OMV-a na stolu.
Očitovanje HANFA-e u Banskim dvorima očekuju možda sutra poslijepodne, iako smatraju da je realnije to očekivati u ponedjeljak poslijepodne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.