To je to što me zanima!

'Da me nisu smijenili, ratificirali bi ugovor početkom ožujka'

Erjavec je rekao da je s Pahorom dogovoreno sve o sastancima s Pusić i da je tako ostalo dogovor bi već bio parafiran u Zagrebu, a početkom ožujka bi bila ratifikacija
Vidi originalni članak

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u utorak je za POP-TV rekao da je hrvatski pristupni ugovor s EU u Sloveniji mogao biti ratificiran već početkom ožujka da ga premijer Janez Janša nije odlučio smijeniti s mjesta pregovarača za pitanje Ljubljanske banke. 

Objasnio je da su u četvrtak s Borutom Pahorom dogovorili sve o sastancima s ministricom Vesnom Pusić na kojima su se trebali nastaviti pregovori o Ljubljanskoj banci. 

- Da je tako ostalo dogovor bi bio parafiran danas u Zagrebu, a parlament je mogao hrvatski pristupni ugovor ratificirati početkom ožujka - rekao je Erjavec koji tvrdi da su kritike da bi zbog skorog izlaska iz vlade bio nevjerodostojan pregovarač neopravdane. 

Smatra da je na ovaj način upitna postala vjerodostojnost premijera i Vlade. Ipak, vjeruje da će do 10. ožujka kada se u Zagrebu sastaju Zoran Milanović i Janez Janša biti riješeni tehnički detalji oko sporazuma o Ljubljanskoj banci, a onda će, uvjeren je, parlament na izvanrednoj  sjednici ratificirati pristupni ugovor.

Poručio je da nije važno kome će pripasti zasluge za rješavanje spora oko banke, ali njegovo ministarstvo je u sve uložilo mnogo truda. 

- Stvar smo praktički doveli do kraja, u to smo uložili deset mjeseci napora - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • željkop 20.02.2013.

    Ovaj govori o tome da bi ratifikacija trebala biti potpisana već početkom Ožujka. A da je ugovor već trebao biti parafiran u Zagrebu. Pošto su tu ratifikaciju uvjetovali prihvaćanjem njihovih zahtjeva oko Ljubljanske Banke i Savudirjskog zaljeva, znači da je to već dogovoreno???????!!!!!!!! Samo što se našima valjda baš ne mili pričati o tome. Možda tek po ulasku u EU kažu ponešto i o tome.

  • Lori Loredana 20.02.2013.

    Ah ti Slovenci, što reći za naše drage susjede !!!!! Ima jedan dobar vic.........Černobilske jabuke - Prodaje kumica jabuke na placu i viće: "JABUKE, ČERNOBILSKE JABUKE!" Priđe joj jedan čovjek pa joj kaže: "Kako se usuđujete prodavati takve jabuke, tko će ih kupiti? Kumica kaže: "Kupuju ljudi,kupuju! Snaha za svekrvu, svekrva za snahu, punica za zeta, zet za punicu, Albanci za Srbe, Hrvati za Slovence.. Kupuju ljudi,kupuju !!!!".

  • joso44 20.02.2013.

    hm janezi a šta drugo za reć

Komentiraj...
Vidi sve komentare