To je to što me zanima!

Da nahrani rodu Malenu, Stjepan uzima sebi od usta

Najbolji prijatelji: Stjepan Vokić, domar u školi, se odrekao mobitela da rodi kupi hrenovke. Roda voli jesti i šniclu, ali Stjepan za to nema novaca
Vidi originalni članak

Roda Malena, kojoj su slomili krilo, već 17. zimu provodi u Brodskom Varošu jer ne može odletjeti na jug s ostalim rodama. O njoj se sve ove godine brine Stjepan Vokić, domar u tamošnjoj osnovnoj školi.
- Teško je ovih dana, kad zalede ribnjaci, bare i kanali. Ne mogu uhvatiti živu ribu pa Malenoj dajem hrenovke. Razmazio sam je, neće svakakve hrenovke, isključivo male i moraju biti tople. Voli i šniclu, ali za to nemam novca - priča Stjepan Vokić i dodaje kako je morao otkazati pretplatu na mobitel da bi rodi mogao kupiti hrenovke. Četiri paketa hrenovki koje je donio Malenoj platio je 80 kn i kaže da će joj to biti dosta za tri do četiri dana. Kad je otvorio vrata dvorišne zgrade u kojoj roda zimuje, radosno je nagnula glavu i zaklepetala kljunom.
- Vidi ti nje! Ovako uvijek pozdravlja svog rodana ljeti, ali onda se pravi da mene ne vidi - smije se Stjepan.
Malena je s partnerom, koji se sad grije na toplom suncu Afrike, izlegla 32 rode. Stjepan im je pomogao da othrane mlade i sve ih fotografirao pa kad rode odu - uživa u slikama.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • marko3139 02.02.2010.

    da se barem vlada RH ovako brine o hrvatskom narodu..

  • papaja 02.02.2010.

    O ovoj priči čitam godinama, svaka čast čovjeku na upornosti, jel se može negdje dobiti adresa čovjeka ili nešto da mu se malo pomogne. Ovo je priča za BBC, koji bi se dokumentarac o njihovom suživotu mogao snimiti!!!

  • dgergea112233 02.02.2010.

    outrager, ti si idijot.

Komentiraj...
Vidi sve komentare