To je to što me zanima!

Da sačuva kuću, godinama prosvjeduje protiv države

Vladimir Vuk (62) obnovio je kuću nakon rata na kredit. Rata mu je 2.400 kuna, a braniteljska mirovina 2.270 kn. Mogao bi izgubiti svu imovinu
Vidi originalni članak

Vladimir Vuk (62), umirovljeni ličilac iz Cernika kod Nove Gradiške, šestu godinu prosvjeduje zbog toga što mu, kako kaže, država ovrhom želi oduzeti kuću i svu imovinu. Svako veće javno okupljanje koristi da neobičnim transparentom kojeg nosi na sebi ukaže na svoj problem, a tako je bilo i u subotu neposredno pred početak 15. Sabora HSLS-a u Slavonskom Brodu.
- Za vrijeme rata vojsci sam dao na korištenje kuću, moja dva radnika su kao i ja otišli u rat, blizu 4000 švicarskih franaka dao sam za oružje. Nakon rata podigao sam krediti da bi obnovio devastiranu kuću. Rata kredita mi je 2.400 kuna, a braniteljska mirovina 2.270 kuna - kaže Vladimir kojem svaki mjesec nedostaje novca za ratu. Nakon rata je počeo ponovo raditi te ga Uprava prihoda sada tereti za 28.000 kuna PDV-a koje je, kaže, platio no oni su izgubili potvrdu.
- Traže da platim sve doprinose za sebe i radnike tijekom cijelog rata, ja im to neću platiti pa da je i dvije kune. Nikada od države nisam ništa tražio već sam joj samo davao, a ona hoće sve da mi uzme – kaže Vladimir.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • drug Tito_1 15.11.2009.

    šta nisi i ti pokrao pa nebi dizo kredit

  • dusansk 15.11.2009.

    Ko te tjerao da dižeš kredit !!!

  • kulenica 15.11.2009.

    pokaži im zube Vuče

Komentiraj...
Vidi sve komentare