To je to što me zanima!

Da spasi kćer od anoreksije, mama izgubila 19 kilograma

Ruth Jenkinson (17) imala je samo 31 kilogram na 160 centimetara visine. Od 13. godine odbijala je jesti jer je liječnik rekao da joj je list na nozi otečen od debljine
Vidi originalni članak

Britanka Ruth Jenkinson (17) imala je samo 31 kilogram i bolovala je od anoreksije od 13. godine. Liječnici su je upozorili da bi joj uskoro organi počeli otkazivati, no unatoč tome i majčinom preklinjanju da jede, Ruth nije htjela. Mama Dolly (44) odlučila je sklopiti pakt s kćeri. Ona koja je uvijek imala koji kilogram viška odlučila je ići na dijetu, ako joj kćer počne jesti. Dolly je izgubila 19 kilograma, a Ruth dobila skoro 13.

- Bila je to obična razmjena, no znala sam da moram nešto učiniti da ju nagovorim da jede. Pokušala sam je natjerati, no nisam uspjela. Preklinjala sam ju, no ni to nije upalilo. Nakon što sam predložila 'razmjenu', pristala je pokušati. I uspjelo je. Pomogla mi je isplanirati obroke, čak je neke i ona sama kuhala. To joj je spasilo život - kaže mama. Ruth na kilažu pazi otkad joj je u djetinjstvu liječnik rekao da joj je list na nozi otekao zbog debljine. Imala je 160 centimetara visine i 63 kilograma. Počela je preskakati obroke i širokom odjećom skrivati gubitak kilograma. Tek godinu i pol kasnije u lipnju 2007. godine roditelji su primijetili koliko je mršava kada je obukla usku haljinu za svatove, piše Daily Mail.

- Bila sam užasnuta ugledavši koliko je mršava - kaže Dolly. U listopadu prošle godine liječnici su ju upozorili da bi mogla umrijeti. Odbila je otići na liječenje.

- Molila sam ju da jede, a ona je vikala na mene da je meni lako jer se ne moram pridržavati plana prehrane. Tada mi je sinula ideja da ću slijediti propisanu prehranu ako bude i ona - kaže Dolly koja se zatim sa 79 kilograma upisala u program za mršavljenje.

- Bila sam jako ponosna na mamu i uzbuđena što joj mogu pomoći. Sada sam i ja odlučna da budem zdrava - kaže Ruth.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • lane umiljato 08.11.2010.

    lijepa cura

  • ladyluna 08.11.2010.

    Meni je za sina koji je sa 3 mjeseca imao 60cm i 4,5kg rekao da je previše mršav i zaostao za svoju dob a nije ni uzeo u obzir da je i rođen sitniji prerano i da mu se treba valjda i gestacijska dob računati a i da je svejedno STRAHOVITO napredovao za svoju dob. Ma, kriminalno je ponašanje pedijatara...

  • glasna_1 08.11.2010.

    svaka čast majci.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare