Obavijesti

News

Komentari 9

Da spasi kćer od anoreksije, mama izgubila 19 kilograma

Da spasi kćer od anoreksije, mama izgubila 19 kilograma
3

Ruth Jenkinson (17) imala je samo 31 kilogram na 160 centimetara visine. Od 13. godine odbijala je jesti jer je liječnik rekao da joj je list na nozi otečen od debljine

VIDEO

Britanka Ruth Jenkinson (17) imala je samo 31 kilogram i bolovala je od anoreksije od 13. godine. Liječnici su je upozorili da bi joj uskoro organi počeli otkazivati, no unatoč tome i majčinom preklinjanju da jede, Ruth nije htjela. Mama Dolly (44) odlučila je sklopiti pakt s kćeri. Ona koja je uvijek imala koji kilogram viška odlučila je ići na dijetu, ako joj kćer počne jesti. Dolly je izgubila 19 kilograma, a Ruth dobila skoro 13.

- Bila je to obična razmjena, no znala sam da moram nešto učiniti da ju nagovorim da jede. Pokušala sam je natjerati, no nisam uspjela. Preklinjala sam ju, no ni to nije upalilo. Nakon što sam predložila 'razmjenu', pristala je pokušati. I uspjelo je. Pomogla mi je isplanirati obroke, čak je neke i ona sama kuhala. To joj je spasilo život - kaže mama. Ruth na kilažu pazi otkad joj je u djetinjstvu liječnik rekao da joj je list na nozi otekao zbog debljine. Imala je 160 centimetara visine i 63 kilograma. Počela je preskakati obroke i širokom odjećom skrivati gubitak kilograma. Tek godinu i pol kasnije u lipnju 2007. godine roditelji su primijetili koliko je mršava kada je obukla usku haljinu za svatove, piše Daily Mail.

- Bila sam užasnuta ugledavši koliko je mršava - kaže Dolly. U listopadu prošle godine liječnici su ju upozorili da bi mogla umrijeti. Odbila je otići na liječenje.

- Molila sam ju da jede, a ona je vikala na mene da je meni lako jer se ne moram pridržavati plana prehrane. Tada mi je sinula ideja da ću slijediti propisanu prehranu ako bude i ona - kaže Dolly koja se zatim sa 79 kilograma upisala u program za mršavljenje.

- Bila sam jako ponosna na mamu i uzbuđena što joj mogu pomoći. Sada sam i ja odlučna da budem zdrava - kaže Ruth.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.