To je to što me zanima!

Da Vinci je na slici Posljednja večera nacrtao samog sebe?

Charles Nicholl, autor specijaliziran za povijest vjeruje kako bi Da Vinci najbolje odgovarao liku Nevjernog Tome jer je Leonardo bio čovjek koji je postavljao pitanja
Vidi originalni članak

Povjesničar umjetnosti Ross King vjeruje kako je Leonardo Da Vinci na slici Posljednja večera naslikao i samog sebe. Još se uvijek ne zna kako je Da Vinci točno izgledao budući da nije ostavio niti jedan autoportret iz svoje mladosti. Ross King pretpostavlja kako su na slici Posljednja večera apostoli Jakov ili Toma zapravo autoportreti Leonarda da Vincija. 

King se poziva na pjesmu koja je nastala krajem 15 stoljeća. Nju je napisao Gasparo Visconti, prijatelj Leonarda Da Vincija. U pjesmi ismijava nepoznatog slikara koji je na slici naslikao i svoj lik. 

Charles Nicholl, poznati autor specijaliziran za povijest i biografije vjeruje kako bi Da Vinci najbolje odgovarao liku Nevjernog Tome jer je Leonardo bio čovjek koji je postavljao pitanja i nije slijepo vjerovao onome što su mu ljudi govorili, piše Daily Mail.   

Idi na 24sata

Komentari 50

  • libeluli 20.08.2012.

    koliko je prošlost tajnovita kada se o takvom jednom velikanu štošta može samo nagadjati, nažalost ne samo o njegovom izgledu

  • ZMIJA1 19.08.2012.

    to je on, sigurno - nevjerni Leonardo

  • BabaManda_1_1 19.08.2012.

    Mozda pronadju jos neki dokaz njegovog izgleda nije valjda ovo jedini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare