To je to što me zanima!

Da Vincijev Vitruvijev čovjek je zapravo tek malo bolja kopija?

Povjesničar Claudio Sgarbi koji je pronašao crtež Da Vincijeva prijatelja godinama je sve proučavao te je sada objavio kako vjeruje da je Da Vinci svoje djelo prekopirao
Vidi originalni članak

Vitruvijev čovjek Leonarda Da Vincija stoljećima je već najpoznatije djelo koje predstavlja simetričnost ljudskog tijela, a nedavno su se pojavile informacije kako je talijanski umjetnik svoje djelo kopirao od svog prijatelja. Sličnu ilustraciju pronašli su u Italiji još 1986. godine u jednom rukopisu. Povjesničar Claudio Sgarbi koji ga je pronašao godinama je sve proučavao te je sada objavio kako vjeruje da je Da Vinci svoje djelo prekopirao od arhitekta Giacoma Andreae da Ferrare.

Sgarbi je najavio kako će objaviti nekoliko znanstvenih radova u kojima će dokazati kako je Da Vincijev Vitruvijev čovjek zapravo čista kopija, javlja Daily Mail. Objasnio je kako su Da Vinci i Da Ferrara vjerojatno radili na istom djelu, ali je Da Ferrara zapravo bio prvi.

Povjesničar kaže kako je Da Ferrarina verzija Vitruvijevog čovjeka puna početničkih grešaka, a da je to prekopirao od Da Vincija ne bi bilo ni približno tako. Zaključio je kako je Da Vincijevo djelo zapravo poboljšana verzija Da Ferrarina crteža.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • SanjaRada 03.02.2012.

    Albrecht Dürer,Melencolia ?

  • aragon 03.02.2012.

    dali ko zna kako se zove ona slika na kojoj su brojevi 123456789 , poredani savki u tri reda u kutu slike i kad se zbroje ili neznam mozda pomnoze sa bilo koje strane daju isti zbroj, puno bi mi znacilo ako bi neko znao , HVALA

  • Stelex 03.02.2012.

    Ne pakirati Leonardu !!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare