To je to što me zanima!

Dačić nakon spaljivanja Vučićeve lutke na karnevalu: Skandalozan čin, širenje mržnje

Kako su jučer prenijeli neki mediji, u utorak je završila 211. Međunarodna krnjevalska povorka u Kaštel Starome, a Kaštelani su i ove godine na kraju manifestacije zapalili Krnju
Vidi originalni članak

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić osudio je u srijedu paljenje lutke s likom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na karnevalu u  Kaštel Starome i uputio prosvjednu notu Veleposlanstvu RH u Beogradu, priopćeno je iz Dačićeva ureda.

"Najoštrije osuđujem incident koji se dogodio 13. veljače 2024. godine, tijekom tradicionalne karnevalske povorke, u naselju Kaštel Stari u Republici Hrvatskoj", naveo je Dačić.

KRNJEVALSKA POVORKA VIDEO Kaštelani spalili Vučića i Putina, srpski mediji uzavreli: 'Jezivo... Skandal u Hrvatskoj...'

Prema njegovoj ocjeni, spaljivanje lutke s likom predsjednika Srbije predstavlja "apsolutno neprihvatljiv čin", koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredjeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne suradnje dviju država.

"Ovim skandaloznim činom širenja mržnje šalje se poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusjedskih odnosa, miru i stabilnosti u regiji, i direktno i ozbiljno narušava odnose dviju zemalja", poručio je Dačić.

VUČIĆ RAZGLEDAVAO VOJNU OPREMU Spalili lutku Vučića u Kaštelima, on se oglasio: 'Da smo mi to napravili, nakačili bi se na nas!'

Kako su jučer prenijeli neki mediji, u utorak je završila 211. Međunarodna krnjevalska povorka u Kaštel Starome, a Kaštelani su i ove godine na kraju manifestacije zapalili Krnju.

Krnju su predstavljali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i ruski Vladimir Putin, koji su bili prikazani poput Don Quijota i Sancha Panze na magarcima te su njihove lutke na kraju završile u plamenu.   

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Muad'Dib 15.02.2024.

    Mali Sloba priča o jačanju dobrosusjedskih odnosa i njihovoj normalizaciji? Dajte najte, 😆Pa njihov je pogled non-stop usmjeren prema Hrvatskoj i onom šta se u njoj događa ne bi li našli razloga za 💩. Samo arlaukanje kmečanje s druge strane pa tako i na ovu narodnu satiričnu tradiciju. Spaljivali su i naše političare godinama pa nikom ništa.

  • lolita 29 15.02.2024.

    ajde za putina i razumijem ali zasto vucic?

  • negoidiz 14.02.2024.

    tko se javlja, barbari sa bliskog istoka.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare