To je to što me zanima!

'Dakić je planirano ubio sina. Upucao ga je tri puta iz blizine'

Hrvat Dražen Dakić (41) je optužen za ubojstvo svog 6-godišnjeg sina Darija, 34-godišnjeg partnera svoje bivše partnerice Ekaterine i 29-godišnje rođakinje u rujnu prošle godine u Villingendorfu
Vidi originalni članak

Dražen Dakić je pozorno slušao izlaganje sudskog vještaka. Tu i tamo lice mu se "skamenilo". Vještak je rekao da je Dakić (41) svjesno i planirano ubio svojeg sina i dvoje odraslih te da je sposoban za suđenje i da razumije zločin koji je počinio. 

Ovo vještačenje se čekalo s velikom napetošću jer bi moglo znatno utjecati na presudu. Psihijatar je u ponedjeljak na sudu u njemačkom Rottweilu jasno rekao da prema njemu nisu ispunjeni preduvjeti paragrafa 21 prema kojem bi se kazna ublažila zbog smanjene ubrojivosti optuženika. 

Rekao je kako smatra i da zatvaranje optuženog u kliniku za psihičke bolesnike nije rješenje kad je riječ o kazni. Rekao je kako je terapija teško moguća te da bi, kada bi se odredila, trajala jako dugo. 

PREKINUO ŠUTNJU Krvnik plakao na sudu: 'Nisam htio ubiti sina, on mi je bio sve'
- Optuženikove poremećaje ličnost ne mogu liječiti lijekovi - kaže vještak Charalabos Salabasidis. Dakića je opisao kao manipulatora koji za sve optužuje druge, piše Schwarzwälder-Bote. 

- On se tako ponaša cijeli život. On ima određene poremećaje ličnosti u kojima ima paranoje, asocijalnosti i nestabilnosti. Alkohol, konzumacija kanabisa i traume iz rata ne igraju nikakvu ulogu. Činjenica da četiri godine nije pio alkohol pokazuje da se može svladati i vladati samim sobom - tvrdi psihijatar.

Prilikom prvog razgovora Dakić mu je rekao da je ubio partnera svoje bivše žene i njezinu rođakinju, ali ne i svojeg sina. 

POČELO SUĐENJE Ubio svog sina i još dvoje ljudi: Dakić je skrivao lice u sudnici

Rekao je da je sina (6) ubio čovjek koji je došao na vrata i uzeo mu oružje. U drugom razgovoru je priznao da je lagao i rekao je da je ubio sina. U sina je pucao tri puta iz blizine. Tužitelj je pitao kako se to može objasniti budući da je Dakić tvrdio da je agresiju i bijes osjećao samo prema bivšoj partnerici i njezinom novom partneru.

Psihijatar smatra da to nije bio samo izraz brutalnosti već je optuženi time pokazao odlučnost i snagu da ispuni ono što je planirao.

Fritz Döringer i Bernhard Mussgnug, Dakićevi branitelji su postavili tezu da je optuženi bio iznenađen prisutnošću novog dečka (34) Dakićeve bivše partnerice. Kada on Dakića nije ozbiljno shvatio, da li je moguće da je naš klijent djelovao u afektu?, pitali su branitelji psihijatra.   

DRAMATIČNO UHIĆENJE Dakića je uočio građanin pa ga je slijedio do dolaska policajaca
- To se ne poklapa s ostatkom događaja. Zašto je onda ubio i sina, logičnije bi onda bilo da je bijes iskalio na svojoj bivšoj partnerici, a ne na djetetu - rekao je psihijatar.

Dodaje kako i u cijelu tu priču ne paše izjava da je Dakić sinu rekao kako mu ništa neće učiniti te kako je umirivao dijete.

Odvjetnik Fritz Döringer tvrdi da je Dakić razmišljao o samoubojstvu te da je policajcima, kada su ga uhitili, rekao: "Ubijte me!". Psihijatar kaže da razmišljanje o samoubojstvu ne znači ništa i naglašava činjenicu da se Dakić nije ubio.

Na sudu se u ponedjeljak postavilo i pitanje da li je Dakić zaista od ureda za djecu i mladež saznao za novu adresu na kojoj su se skrivali njegova bivša partnerica i njihov sin. Na sudu je rečeno da je ured za novu adresu znao tek u ožujku prošle godine, a da je Dakić kod njih bio u veljači prošle godine.

U četvrtak će biti završne riječi. 

UBIO TROJE Završila je potraga: Uhvatili su Dakića, kod sebe imao oružje

Presuda 26. lipnja

Hrvat Dražen Dakić (41) je optužen za ubojstvo svog 6-godišnjeg sina Darija, 34-godišnjeg partnera svoje bivše partnerice Ekaterine i 29-godišnje rođakinje u rujnu prošle godine u Villingendorfu. Tužitelji tvrde da se Dakić nije mogao pomiriti s činjenicom da ga je njegova partnerica Ekaterina u veljači prošle godine ostavila i pobjegla s njihovim sinom. Ekaterina i dječak koji je trebao krenuti u školu su se skrivali od Dakića no on ih je našao.

Ekaterinu je navodno poštedio kako bi cijeli život patila za sinom. Dakić je pobjegao. Jedan prolaznik ga je vidio pet dana kasnije i pozvao je policiju. Dakić se predao bez otpora. Presuda Dakiću bi trebala biti 26. lipnja. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • šargopirgasta 20.06.2018.

    Što uopće psihijatar ima tražii na suđenju? Zašto postoji ta mogućnost? Zar toliko puno ubojica ima mentalne bolesti i poremećaje kad je uobičajeno zvati psihijatre na suđenja? Čovjek je ubio četvero ljudi, od toga vlastito, malo, nedužno dijete. Što i da se dokaže da je lud, nije ih onda dovoljno jako ubio, pa će ga prebaciti na psihijatriju?

  • škver 20.06.2018.

    Nadam se da će taj ubojica imati dug život i da će ga svake noći u snu gledati te male ugašene očice i pitati "zašto"!?

  • 20.06.2018.

    Kakav covjek moras bit- mislim na njegovog odvjetnika, da branis bolesnika koji je tako britalno ubio svoje dijete?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare