To je to što me zanima!

Đakovo ima 13 pozitivnih, sestre iz vrtića su negativne na test

Mislim da sestre koje rade u samostanskom vrtiću nisu bile pozitivne. I mislim da će situacija do sutra biti potpuno obrađen, izjavio je epidemiolog osječkog Zavoda za javno zdravstvo Karlo Kožul za HRT
Vidi originalni članak

Jučer smo uzeli preko 180 uzoraka i ukupno imamo 13 pozitivnih osoba na području Đakova. Nekoliko je uzoraka nejasno i moramo ići dalje u dodatna testiranja i 'hvatanje' kontakata. Svi kontakti potvrđenih oboljelih su pod nadzorom, izjavio je epidemiolog osječkog Zavoda za javno zdravstvo Karlo Kožul za HRT. 

Vlasnik zadarskog restorana ugostio zaražene tenisače: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izjavio je kako se časne sestre u samostanu uredno pridržavaju samoizolacije i drže se svih pravila, te kako je zaraza najvjerojatnije stigla iz Kosova. 

- Mislim da sestre koje rade u samostanskom vrtiću nisu bile pozitivne. I mislim da će situacija do sutra biti potpuno obrađena. U bolnici su dvije sestre i dva bogoslova koji bi mogli razviti srednje simptome, jer imaju neke kronične bolesti. Uglavnom kod nikoga nema simptoma - objasnio je Kožul. 

PORAST OBOLJELIH Gradonačelnik Mandarić: Zbog korona virusa otkazuju se priredbe 'Đakovačkih vezova'

- Zabrana posjeta domovima i bolnicama je najbolja mjera koja se može donijeti. Mlađi ljudi praktično prehodaju Covid, ali kod starijih osoba može biti koban. Moramo zaštititi bolesne, imunokompromitirane i starije - rekao je te poručio osobama koje baš ne moraju ići liječniku, savjetovao je da ne idu.

- Puno se stvari, poput recepata - mogu riješiti putem moderne tehnologije - dodao je.

TUŽAN PRIZOR Zadar prošle godine i danas: Zbog korona virusa ulice prazne

- Rinovirus smo preskakali na fakultetu jer se smatralo da nije nešto specijalno, radi se o prehladi. Ova mutacija virusa pokazala nam je da je on puno opasniji i može napraviti teške posljedice. Sad će se obrađivati i proučavati na drugi način. Uspoređujemo ga s gripom, ali to nije tako. Mislimo da će biti drugi, treći val, ali to nije tako. Virus gripe se javlja u zimskim mjesecima, a ovaj virus kontinuirano djeluje i u ljetnim mjesecima, upozorio je Kožul. Jedina je prava zaštita - cjepivo - zaključio je. 
 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • jaka sam 24.06.2020.

    Svima brzo ozdravljenje.

  • nec.1996 24.06.2020.

    samo vi idite u crkvu ,sestre ce vas pocastiti vinom ,korona,,dosle iz vana sve laz ,180.casnih sta to oni rade ,uhljebi ,,

  • caura 24.06.2020.

    A da nisu bile u kakvom nocnom klubu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare