To je to što me zanima!

Damir Dekanić izašao iz pritvora

To je odluka suca istrage Županijskog suda u Osijeku nakon što je isteklo 30 dana pritvora koje im je dodijeljeno zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Sud smatra da te okolnosti više ne postoje
Vidi originalni članak

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odlučio je da župan Damir Dekanić, zajedno sa tri uhićena policajca te ženom u čiju se kapiju pijan zabio službenim automobilom, izlaze iz pritvora u kojemu su proveli proteklih 30 dana.

Tada se, nakon njihova uhićenja, smatralo da postoji bojazan da svojim boravkom na slobodi utječu na svjedoke koji će biti relevatni u ovom slučaju kada dođe do suđenja. No, pušteni su da se brane sa slobode. 

KOMENTIRA: BOJANA MRVOŠ PAVIĆ Kafanski folk za zatvorski blues - dokad će nam se još rugati?

Kako smo ranije izvijestili, župan Dekanić je u zatvoru imao i mobitel te je zvao prijatelje i svjedoke. Sve to doznao je i USKOK. No, niti USKOK nije tražio produljenje pritvora. To može značiti i da su okončali istragu te da su dokazi protiv Dekanića definirani. 

HTJELI RAZVESELITI DEKANIĆA Otkud županu mobitel u ćeliji: 'Nazvali su ga s velike fešte i puštali mu omiljeni narodnjak'

Dekanića se, kao i druge, tereti za trgovanje utjecajem, zloporabu položaja i ovlasti te pomaganje u kaznenim djelima. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Derusfikacija 14.04.2023.

    Zakaj je SDP kriminal od jucer u plus a ovaj nije?

  • Goranović 14.04.2023.

    Pa di ces moralnu vertikalu HDZ-a u zatvor?

  • Car.Mrgud 14.04.2023.

    Tamo je imao povlašteni tretman, u posebnoj prostoriji, pisalo u novinama... hade3ej je to, najgori užas koji postoji, užas koji je od krvavo stvarane države napravio najobičniju spaljenu banditsku prčijetinu, bez reda, zakona, prava i pravde.

Komentiraj...
Vidi sve komentare