To je to što me zanima!

Damir nema ruku, ali to mu ne smeta da vozi motor

Svakodnevno je vježbao vožnju. Sada kaže da bolje vozi s jednom, nego s obje ruke. Na autocesti zna potegnuti i do 260 km/h
Vidi originalni članak

Damir Šepek (43) iz zagrebačkog Dupca sa 25 godina u prometnoj nesreći na motoru ostao je bez lijeve ruke.
- Supruga me prije tri godine uhvatila kako listam mjesečnik o motorima. Da me spriječi, istog Božića kupila mi je Vespu. Nekoliko mjeseci kasnije pred vratima joj je osvanuo Kawasaki od 150 konja - rekao je Damir.  Da bi mogao voziti, prebacio je sve komande na desnu stranu. Sjedalo je spustio kako bi se pri kočenju priljubio nogama uz rezervoar i održao ravnotežu.
- Kad sam prvi put nakon tolikih godina sjeo na motor, oblio me znoj. Malo me bilo strah, ali više sam bio uzbuđen. Svaki dan sam pomalo vježbao i sada jednom rukom vozim bolje nego s obje - veselo priča Damir.
Nakon nesreće automatski mu je ukinuta dozvola za A kategoriju. Tražio je da opet polaže, no odbili su ga jer u zakonu ne stoji da motocikli mogu imati dodatne i prilagođene komande. Po gradu vozi s puno opreza, no priznao je da je na autocesti nekoliko puta potegao i do 260 km/h.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • marin_ck 19.11.2007.

    gdje je policija sad?

  • user_10015 19.11.2007.

    Svaka cast na upornosti,ali...razmislja li ikad da zbog njega takoder moze netko stradati u prometnoj nesreci?? Ima raznih nacina da se dokazes!

  • mijich10 19.11.2007.

    manitou svaka ti čast!pozzz

Komentiraj...
Vidi sve komentare