To je to što me zanima!

Damir Polančec je u USKOK-u teretio Andriju Hebranga?

Damir Polančec tvrdi da mu je Andrija Hebrang, njegov prethodnik, naložio da nastavi suradnju s Daimlerom vezano uz poslove s TLM-om i Aluminijem
Vidi originalni članak

Kada sam ušao u Vladu, Andrija Hebrang, moj prethodnik, dao mi je nalog da nastavim suradnju s Debis Internationalom, Daimlerovom tvrtkom kćeri, vezano uz poslove s mostarskim Aluminijem i šibenskim TLM-om, ispričao je USKOK-ovim istražiteljima Damir Polančec, piše Vjesnik. S Debisom, koji je godinama služio kao svojevrsna banka Aluminiju i TLM-u, pri čemu su ubirali znatne provizije, pregovarali su Sanader i Hebrang. Polančec je od osumnjičenog za prodaju jeftine struje TLM-u, čime je HEP- oštećen za 650 mil. kuna, postao svjedok.

Ivo Sanader u istom postupku postao je osumnjičen. U USKOK će u petak. Bivši predsjednik uprave HEP-a Ivan Mravak priznao je nedjelo i mogao bi se nagoditi s USKOK-om. Andrija Hebrang već je bio u USKOK-u na razgovoru, no zasad se ne zna jesu li ga pozvali kao svjedoka ili osumnjičenog.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • davidenko 26.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • davidenko 26.01.2012.

    Bivši premijer dr.Sanader poticao socijalni mir, opstanak zapošljavanja, bolji status i sirotinjskom puku – USKOK misli da je to pogrešno!!! ---------Ima toga još =) pogodovao je sirotinji jer je držao gorivo na 8 kn, PDV nije dao preko 23%--------------------------------- USKOK nema osjećaja ni milosti za humanitarne i socijalne odluke Vlade i predsjednika dr.Sanadera. u ovom smislu imaju oni još aduta. Sjetimo se da je Sanader zbog želja da pogoduje nesretnom socijalnom puku držao gorivo ispod famoznih 8 kn, a on sam je 8 kn proglasio famoznom brojkom te tako nepotrebno zaustavio bogaćenje INE i MOL a na korist hrvatskih potrošača. Sada kad on nije premijer vidimo da ni 9 kn a ni 10 kn nije famozna brojka te da je on tu famoznost s 8 kn samo izmislio da pogoduje socijalnoj politici koju je on zagovarao odnosno socijalno ugroženom puku.------------ Znamo da je također Sanader nepotrebno zadržavao PDV na 23% te nepotrebno milijarde kuna ostavljao u džepovima hrvatskim građanima i nepotrebno držeći uvjerljivo niže cijene proizvoda u svim trgovinama nego je to sada. Kosor je podigla PDV na 24% i tako uzela građanima 3 milijarde a Milanović dodatnih jedan posto na dakle 25% te uzima dodatnih 3-4 milijarde siromašnom i srednjem sloju..pa dakle kad se sad vidi za koliko milijarda je Sanader pogodovao svojom politikom socijalnog mira, opstanka zapošljavanja i jačanja siromašnog i srednjeg sloja nije isključeno da po principu TLM USKOK podigne još koju optužnicu jer oni se prema politici socijalnog mira dakle groze, užasavaju, smatraju to dakle kažnjivim djelom.

  • biby2611 24.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare