To je to što me zanima!

Damir Polančec razmišlja o većem PDV-u zbog krize

Iako je premijer Sanader još tijekom predzadnjih parlamentarnih izbora najavio smanjenje PDV-a, do njega nije došlo a Vlada razmišlja o povećanju
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Hrvatske vlade smatra da su zemlje koje su u borbu protiv recesije krenule smanjenjem PDV-a, poput Velike Britanije, izabrale krivi recept.
- Ja to ne smatram antirecesijskom mjerom - rekao je Polančec na Hrvatskom radiju i dodao da mi, premda je svjestan da to nije lijepo čuti, "dugoročno moramo razmišljati o promjeni PDV-a na više".
Damir Polančec vjeruje kako bi ovakvu mjeru najbolje primili poslodavci, jer bi ih viša stopa PDV-a spasila plaćanja viših doprinosa. No kako bi viši porez na dodanu vrijednost poskupio niz proizvoda i usluga, Polančec ne smatra nemogućim ni uvođenje dodatnih međuporeza. Smanjenje PDV-a bilo je u jamstvenoj kartici premijera Sanadera, no do nje nikad nije došlo.
- Povećanje PDV-a državi bi dalo više novca - kaže makroekonomist Branimir Lokin.
- Najviše bi platili uvoznici, viši PDV rasteretio bi izvoznike i to bi moglo imati smisla, ali samo unutar cjelovite koncepcije, a ne kao izdvojena mjera. No zasad ne znamo postoji li ona - dodaje Lokin.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • mistery 12.02.2009.

    taj pedeve pogada jedino male ljude,,,,bolje da uvede porez na imovinu,,ili na laku zaradu...ali nece jer to udara po njihovim depovima.....

  • the Fata 10.02.2009.

    Polančec razmišlja? A čime, molim vas? Zna li on kako mi razmišljamo da Sabor leti u zrak?

  • bluesky 10.02.2009.

    Oooo,đava vam pamet posrka i vaše magisterije iz ekonomije,nesposobnjakovići jedni!!Pa di ćete nas više cicat pijavice jedne!Zar se tako ekonomija vodi u vrijeme najveće ek.krize od drug.svj.rata?!Jel mi to ono iđemo dalje.?a di to idemo ,nesriće jedne,di nas vodite?pa zar u ovoj državi nema pametnog čovika da organizira ekonomiju jedne države od četiri miliona stanovnika.pa hebate to radi gradonačelnik Milana,tolko on ima građana u svom gradu a ovi neznaju što će. E moga glasa više neće niko dobit!Pokrenimo rvatsku...pokrenite vi svoje debele guzice ljenčine jedne i radite ono za što vas je narod izabra!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare