To je to što me zanima!

Dan odluke: I uz pomoć, Grčka će biti u mukama još 10 godina

Ministri eurozone nadaju se kako će dogovor pomoći rekonstrukciji grčkih dugova, te joj pomoći da se osloni na stabilne financijske temelje i zadrži ju u eurozoni
Vidi originalni članak

Ministri financija eurozone danas bi trebali odobriti drugi plan spašavanja Grčke čime će, nadaju se, zaključiti višemjesečna previranja koja su potresla valutni blok, iako Grčka ima još puno posla kako bi ispunila zadane uvjete.

Diplomati i ekonomisti ne očekuju da će odobravanje novog plana spašavanja riješiti grčke ekonomske probleme koji bi zemlju mogli mučiti idućih 10-ak godina. Jasno je to, čini se, i tisućama Grka koji su jučer prosvjedovali protiv naizgled beskonačnih mjera štednje.

Ministri eurozone još uvijek se moraju složiti oko novih mjera koje će ispunjavati uvjete postavljene Grčkoj s obzirom na sve gore stanje grčke ekonomije. Ipak, nadaju se kako će današnji dogovor pomoći rekonstrukciji ogromnih dugovanja, javlja Reuters, te pomoći Grčkoj da se osloni na stabilne financijske temelje i zadrži ju unutar valutnog bloka.

Viši dužnosnici ministarstava financija eurozone i Europske središnje banke jučer su održali telefonsku konferenciju kojom su razradili detalje 130 milijardi eura vrijednog plana spašavanja te analizirali održivost duga koji zabrinjava MMF.

Iako Njemačka i nekoliko zemalja eurozone još uvijek sumnjanju u Grčku i njezinu sposobnost poštivanja dogovorenih obveza koje uključuju i 3,3 milijarde eura smanjenja potrošnje i povećanja poreza, neki od dužnosnika sigurni su kako je odobravanje sporazuma na najboljem putu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zagrebcan 20.02.2012.

    danas kada smo u zajednici ujedinjenja u veliki skup drzava je samo jedno pitanje na koje politicari ne zele dat odgovor a to je sta se kuha u tom velikom kotlu ili loncu u svijetu ili u europi . kao mali mis mogu si mislit i imat veliku fantaziju izbora iz holivodski filmova. ljudi kao sto su politicari bilo gdje u svijetu su nas natjerali da smo sada u ovakvoj situasiji . zato trebamo im spremit sistem na kojem se vise namogu osloniti na birace vec na to ada se vec jednom uvede red u tu u.ranu politiku onaj tko zeli biti politicar mora prvo pokazati kvalitete i ponos s time da ima najmanje 10 godina staza u tvornici i da ne posjeduje i ne prima basnoslovne sume na konto svoje politicke stavove i rada ,place jednake kao i radnik u mjekari. ikada na to sprovedemo politicare onda ce politika imat neki smisao i mjesto medju ljudima : a kada ce to bit zavisi od ovaca na ispasi sada to kuzi ako si pametan

  • Ilirac 20.02.2012.

    Mislim da EU ne bi trebala primiti nikad vise u clanstvu ove pravoslavne slavenske zemlje tipa Grcka,Srbija,Makedonija ili Bugarska,,,to je zlo koje ce povuci i Uniju u propast.Njihov nerad bi Unija trebala stalno financirati.U tim zemljama ne uspjeva nista osim lopovluka i lijencarenja.Ali zato o politici svi sve znaju i pametuju,samo zasukati rukave nemaju pojma jer to nisu nikad prije radili.

  • tomas9d 20.02.2012.

    ne kaže se džabe "dužan kao grčka", grčka je bila dužna i biće, a ovo je spašavanje eu i eura

Komentiraj...
Vidi sve komentare