To je to što me zanima!

Štrajkamo u travnju, ako ćemo morati voziti prekovremeno

Na konferenciji za novinare sindikat će iznijeti točne podatke o prekovremenom radu i broju otkazanih vlakova zbog manjka strojovođa i kvarova na lokomotivama
Vidi originalni članak

Tu se radi hoćemo li nekog ubiti. Sjetimo se 1974. kada je radnik morao voziti lokomotivu umoran pa je u Zagrebu poginulo 180 ljudi. Kome to treba?, upitao je u subotu dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Dalibor Petrović na konferenciji za novinare, u kojoj se osvrnuo na kompletno ukidanje vlakova od Zagreba prema Dalmaciji zbog manjka strojovođa.

Odbacio je optužbe uprave HŽ Putničkog prijevoza da su strojovođe u bijelome štrajku i da po naputku sindikata ne žele voziti prekovremeno. Predsjednik sindikata strojovođa Nenad Mrgan izvijestio je kako uprava HŽ-a pregovara s druga dva sindikata da se iz Kolektivnog ugovora izbrišu članci po kojima strojovođe mogu odbiti voziti prekovremene sate. Po tome bi ispalo da poslodavac strojovođama može narediti da vozi prekovremeno koliko i kad treba. Upozoravaju da će to biti pogubno za sigurnost putnika. Ako se izbrišu ovi članci, strojovođe najavljuju generalni štrajk početkom ili i u sredini travnja. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • vilim 21.03.2015.

    Strojovođe HŽ-a počeli su se ponašati kao da voze "Space Shuttle" !!, što znači naporan i stresan posao ??, naporan i stresan posao je posao policajca, liječnika, profesora u školi, dočasnika u vojsci i dalje da ne nabrajam. Gledama na RTL televiziji kolike su im plaće??, vrsna profesorica njenačkog jezika na prestižnoj gimnaziji ima upola manje od vozača, konduktera ili blagajnika HŽ-a , i što bi htjeli ??. Nema neke veće razlike između vozača ZET-a s kupljenom svjedodžbom u BIH ili strojovođe iz zagrebačke Željezničke škole a ovi potonji se ponašaju kao nedodirljive veličine, s nekoliko prekovremenih sati imaju kao piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Što i kako dalje ??, potjerati svu tu bahatu žgadiju i u dovesti iz susjedstva strojovođe koji će se vrlo brzo uklopiti u sustav HŽ-a. Pogledajte samo strukturu učenika koji se školuju na Želj.tehn. školi za strojovođe??, sve su to učenici koji se nisu u stanju upisati ni u jednu ozbiljniju tehničku školu i sada izvode gluposti !!!..

  • kokaza5 21.03.2015.

    Ne dajte se momci. Neka zaposle osoblje koje nedostaje. Odgovorni ste za ljudske živote, a njih nije briga izgleda.

  • QPR 21.03.2015.

    sindikat je svojim naputcima već unišio hz cargo, kreće napad na putnički, dončiću goni bandu preko drine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare