To je to što me zanima!

Danas odluka o pritvoru za osumnjičene u korupcijskoj aferi

Pod istragom su i investitor Zvonko Kotarac, Ivan Kotarac, Mario Jukić, Danijela Špalj i savjetnik za graditeljstvo u gradskom uredu Boris Marelja
Vidi originalni članak

Za petero osumnjičenih u korupcijskoj aferi u Splitu USKOK je zatražio istražni zatvor, o čemu će sudac istrage splitskoga Županijskog suda odlučiti danas, javlja HRT.

USKOK je pokrenuo istragu protiv 12 ljudi - zaposlenika Grada Splita, investitora, projektanata, ali i inspektora i nadzornog inženjera, zbog sumnje da su investitoru hotela Ampora na Žnjanu i zgrade na Mejama omogućili korist od 3 milijuna i 200 tisuća eura. 

Sve osumnjičene terete za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

KUC, KUC - USKOK OVDJE Mito i korupcija u Splitu: Pao poduzetnik koji je bivšoj ženi ostavio 200 milijuna kuna

Za spomenute nezakonitosti osumnjičene su zaposlenice splitskog gradskog ureda za graditeljstvo Lada Pocrnić Mladinić (58) i Ljiljana Poletti Kopešić (57), glavni projektanti Neven Mladinić (60), Emil Šverko (71) i Neno Kezić (56), inspektor zaštite od požara Željko Smajić (55) i nadzorni inženjer Zoran Morpurgo (76).

Pod istragom su i investitor Zvonko Kotarac (65), stvarni voditelj poslovanja tvrtke u poslovima izgradnje hotela na Žnjanu Ivan Kotarac (60), investitor izgradnje stambene zgrade na Mejama Mario Jukić (54), predstavnica investitora Danijela Špalj (57) i savjetnik za graditeljstvo u gradskom uredu Boris Marelja (37).

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Squadron de la Muerte 22.07.2021.

    SVI pritvoreni su SITNE ribice ! GDJE su ovi što se spetljali sa istočnim kriminalcima sve do Kavkaza ! Bem ti ovakvu državu i institucije koje su ovo stvorile kako bi političari imali sponzore u svojim kampanjama iz kojih se vide dugogodišnji rezultati 1, Posljednje mjesto u EU po ekonomiji 2. kreditni rejting - smeće 3. 800 000 raseljenih mladih i visokobrazovanih 4. Jadranski otoci izumiru jer na njima živi 98% starije dobi stanovništva 5. zdrastvo je na korak od bankrota 6. sigurnost istočnih granica je daleko od interesa sigurnosti koja zahtjeva situacija 6 . totalno nerješeno pitanje nestalih i neadekvatan pristup srbiji po pitanju izručivanja srpskih zločinaca praosudju RH -e ..itd !!

  • Turbojunkie 22.07.2021.

    Tko ima za platit ide doma tko nema ostaje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare