To je to što me zanima!

Liječnici u Bjelovaru nisu krivi za smrt 15-mjesečne bebe

Riječ je o slučaju starom pet godina i malenoj Matei Mamić, čiju je smrt uzrokovala subkronična upala srčanog mišića, a troje liječnica optuženo je za nesavjesno liječenje
Vidi originalni članak

Na Općinskom sudu u Bjelovaru danas je izrečena nepravomoćna presuda u kaznenom predmetu u kojem je Općinsko državno odvjetništvo tužilo troje bjelovarskih liječnika zbog kaznenog djela nesavjesnog liječenje kojim je prouzročena smrt 15-mjesečne bebe.

Trojica liječnika oslobođena su krivnje.

Uskoro opširnije...

Radi se o malenoj Matei koja je početkom prosinca 2015. godine preminula sa samo 15 mjeseci, a državno odvjetništvo tvrdi da je njena smrt prouzročena nesavjesnim liječenjem ukupno troje bjelovarskih liječnika.

Riječ je o prvookrivljenom Tomislavu Mikliću, drugookrivljenom Tomislavu Hegedu i trećeokrivljenoj Mariji Hiđi Čohar.

Nažalost, smrt malene Matee je prema nalazu obdukcija koja je obavljena u Zagrebu prouzročila subkronična upala srčanog mišića koja je od početne akutne upale zbog dugog trajanja prešla u subkroničnu. To je bilo kobno za 15–mjesečnu bebu.

Oboljeloj djevojčici, prema jednom nalazu vještaka, navodno nije bila postavljena ispravna dijagnoza te nisu bile pravovremeno poduzete odgovarajuće mjere liječenja. Nije se, naime, posumnjalo na druge uzroke plućnih problema i nije napravljena dodatna dijagnostička pretraga koja bi pokazala da se radilo o problemu srca.

Roditelji su bebu prvi put doveli liječniku 13. studenog, a unatoč liječenju čiji je fokus bio na plućima, a ne na srcu, beba je preminula 5. prosinca.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • badboy24 12.05.2021.

    Vidite sta je tuga i jad,treba jos filipa zavladava da dođe,da se poroka sistem.

  • 12.05.2021.

    Procitala sam ponovo clanak! Definitivno lijecnicki propust! Mislim to zato jer su propust napravili zanemarivsi RTG snimku na kojoj se vidi povecanje srca! Bez veze mi je sad komentirati, ali meni se samo "povecana sjenka srca" vidjela na snimku rtg-a, pa su me slali na daljnje obrade i pretrage!! Zao mi roditelja, a za druge opomena, da ipak za dijete zatraze kvalitetniju bolnicu...

  • mihaela1000 12.05.2021.

    znaci,nije bila postavljena prava dijagnoza,krivo su liječili bebu i zamislite- nisu krivi! a tko je onda,za boga miloga kriv?! ziher mama i tata... ma jooooj,ljudi,selite dalje iz ove zemlje

Komentiraj...
Vidi sve komentare