To je to što me zanima!

Danas se nastavljaju pregovori o izmjenama KU za zdravstvo

Izmjenama KU bi se omogućilo vraćanje 24-satnih dežurstava u bolnice i na odjele gdje je smjenski rad izazvao povećanje listi čekanja, poručuju iz Ministarstva
Vidi originalni članak

U Ministarstvu zdravlja nastavljaju se pregovori o izmjenama Kolektivnog ugovora (KU) za djelatnost zdravstva. Njima bi se omogućilo vraćanje 24-satnih dežurstava u bolnice i na odjele gdje je smjenski rad izazvao povećanje listi čekanja.

Ministarstvo predlaže da se važećem KU, usklađenim s propisima EU, do daljnjega pretpostavi Zakon o zaštiti prava pacijenata, piše HRT.

Naime, postojeće zakonske okolnosti u kojima se liječnicima ograničava broj radnih sati, zbog nedostatka liječnika onemogućile su i ugrozile održavanje postojeće razine kvalitete i dostupnosti zdravstvene zaštite, ističe se u obrazloženju prijedloga Ministarstva za izmjene KU.

Na pregovore su pozvana oba sindikata potpisnika KU - Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, dok se Hrvatski liječnički sindikat, koji ne priznaje postojeći KU, poziva da prvo potpiše KU kako bi mogao pristupiti pregovorima o izmjenama.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zof 11.04.2014.

    Danas se nastavljaju pregovori o izmjenama KUKU NAMA za zdravstvo..

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 11.04.2014.

    Sad će sve riješiti orang...spomenka avberšek. Sve bu v redu, nema brige dok je ona u pregovaračkom timu. Kraj takvih boraca za...čekaj, za kaj se ona to točno bori...? Htjedoh natipkat da nema brige za budućnost hrvatskog zdravstva i države općenito, pa se sjetih da ne znam za kaj se ona točno zalaže već godina par...?

  • miladraga 11.04.2014.

    Meni se čin i da nam nije samo zadravstvo u KU, negi i svi ostali segmenti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare