To je to što me zanima!

Danas vrhunac vrućina, vikend će konačno donijeti osvježenje

Cijela Hrvatska je pod narančastim i žutim upozorenjem zbog visokih temperatura koje će nas pržiti još u četvrtak, ali i dio petka. Subota će posvuda biti 'svježija', bar na kontinentu
Vidi originalni članak

Toplinskom valu koji već danima prži Hrvatsku napokon se nazire kraj. Još u četvrtak i petak bit će vruće i sparno, no u petak bi konačno moglo stići osvježenje - navečer se na zapadu očekuje nestabilnije vrijeme uz jači razvoj oblaka s mogućim grmljavinskim pljuskovima. 

Dakle, četvrtak će, sudeći po prognozi DHMZ-a, biti vrhunac vala vrućine te će se dnevne temperature kretati od 32 do 37 stupnjeva Celzija. Šanse za kratkotrajne pljuskove nešto su veće poslijepodne u gorskim krajevima i unutrašnjosti Dalmacije. 

Cijela Hrvatska je pod narančastim i žutim upozorenjem zbog visokih temperatura pa nadležne službe još jednom apeliraju na građane da se nepotrebno ne izlažu jakom suncu i primjereno se zaštite, posebice stariji i mala djeca.  

Alarmi zbog visokih tempratura su na snazi i u petak kada će temperature rasti do 36 stupnjeva, a grmljavinski pljuskovi koji se očekuju lokalno bi mogli biti vrlo jaki. To posebno vrijedi za Istru i sjeverni Jadran. 

Nakon paklenih vrućina konačno pravo osvježenje stići će u subotu kada će temperature u cijeloj zemlji ipak biti nešto podnošljivije. Maksimalne dnevne na kontinentu neće prelaziti 30 stupnjeva Celzija i kretat će se od 23 do 26 stupnjeva, dok će u Dalmaciji biti do 30, ponegdje i koji stupanj više. 

Idi na 24sata

Komentari 108

  • Miške 09.08.2018.

    Umro Zvonko Letica, a ni riječi o tome. Hvala na pažnji.

  • 09.08.2018.

    danas 37 paklena vrućina

  • Igor Petak 09.08.2018.

    Zašto ste Slavoniju stavili pod žuto upozorenje, mogli ste komotno staviti zeleno ionako je poluprazna dobar dio se iselio a o ovima što su ostali ionako nitko ne vodi brigu kao da ne postojimo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare