To je to što me zanima!

Davali su trudnicama Viagru: Preminulo je 11 novorođenčadi

Nizozemsko ispitivanje, koje su sustavno provodili od 2015. godine, istraživalo je učinak Viagre na dovod krvi kroz posteljice trudnica čiji su plodovi nedovoljno razvijeni
Vidi originalni članak

Studija o smanjenju fetalnog distresa korištenjem Viagre koju provode u australskoj državi Queensland privremeno je pauzirana nakon što je u Nizozemskoj od 2015. godine umrlo 11 beba majki koje su uzimale isti lijek, piše The Guardian

Voditelj i profesor na Istraživačkom institutu Mater Sailesh Kumar rekao je kako žene u Australiji koje su pristale na ispitivanje učinaka lijeka dobivaju puno manju dozu Sildenafila, lijeka koji se prodaje pod imenom Viagra i širi krvne žile u zdjelici. 

Istaknuo je i kako je njihovo ispitivanje u Queenslandu rađeno u puno kraćem roku nego ono u Nizozemskoj te je imalo posve drugačiji cilj no pauzirali su ga iz predostrožnosti i kako bi se konzultirali s kolegama u Europi. 

- Sildenafil dajemo trudnicama u visokim stupnjevima trudnoće i čija su se djeca očekivano razvijala. Riječ je o ženama u 37 i više tjedana trudnoće, a cilj nam je ispitati smanjuje li uzimanje Sildenafila mogućnost komplikacija kod djece pri porodu zbog širenja krvnih žila, odnosno većeg dovoda krvi u posteljicu - objasnio je Kumar. 

Nizozemsko ispitivanje, koje su sustavno provodili od 2015. godine, istraživalo je učinak Viagre na dovod krvi kroz posteljice trudnica čiji su plodovi nedovoljno razvijeni. U tri godine umrlo je 11 beba majki koje su uzimale Viagru. 

U australskom istraživanju do sad je sudjelovalo oko 240 majki i nije bilo negativnih ishoda, a hoće li nastaviti s istraživanjem na Institutu Mater odlučit će u sljedeća dva tjedna. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • lola2108 26.07.2018.

    A da su ih ubili, ili ljepse receno abortirali uopce ne bi bilo sokantno. To bi bilo normalno!

  • lola2108 26.07.2018.

    Pa sto ima veze! To sto zena nosi devet mjeseci i tako nije zivo bice. To je kako onozagovornici pobacajavole reci, to je obican fetus!

  • lolitta 25.07.2018.

    Pa dajte bar procitajte clanak prije nego pljujete. Bebe su svakako bile nerazvijene, lijekom su samo pokusali prosiriti krvne zile ne bi li time povecali protok kroz posteljicu. Jbg nije uspjelo. Da je uspjelo mnogima kasnije bi tako bio spasen zivot. A te bebe ionako najvjerojatnije ne bi prezivjele.

Komentiraj...
Vidi sve komentare